Kokeile kuukausi maksutta

Jukka Pekkasesta ensimmäinen TTY:n TUT Industry professori

Tekniikan tohtori Jukka Pekkanen on nimitetty ensimmäisenä Tampereen teknillisen yliopiston TUT Industry Professor -tehtävään. Professuuri on viisivuotinen.

Tekniikan tohtori Jukka Pekkanen on nimitetty ensimmäisenä Tampereen teknillisen yliopiston TUT Industry Professor -tehtävään. Professuuri on viisivuotinen.

TUT Industry Professor -tehtävä on tarkoitettu erittäin arvostetuille ja menestyneille asiantuntijoille. Professuurin valittavan henkilön odotetaan vahvistavan merkittävästi TTY:n yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja näkyvyyttä.

”Yliopistomme on tunnettu hyvistä yhteistyösuhteistaan elinkeinoelämän kanssa. Tämä on vahvuus, joka tukee opetuksen lisäksi myös tieteellisen tutkimuksemme relevanssia. Läheinen yhteistyö yritysten kanssa takaa sen, että pystymme siirtämään tutkimustulokset nopeasti yritysten käyttöön”, kertoo TTY:n rehtori Mika Hannula.

”TTY on Suomessa rakennusteollisuuden ykkösyliopisto. Olen todella iloinen nimityksestäni professuuriin, sillä teollisuuden ja tutkimuksen yhteistyö on ollut aina lähellä sydäntäni”, Pekkanen sanoo.

Viisivuotisen professuurin ohella hän jatkaa myös Rakennusteollisuus RT ry:ssä rakentamisen kehittämisestä vastaava johtajana.

Yritysyhteistyön kehittämisen lisäksi Pekkasen tavoitteena on vahvistaa rakennetun ympäristön tohtorikoulutuksen edellytyksiä ja yritysten kiinnostusta tohtorikoulutukseen. Lisäksi pyritään kokoamaan varat uuteen kiinteistökehittämisen lahjoitusprofessuuriin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jukka Pekkasesta ensimmäinen TTY:n TUT Industry professori”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat