Kokeile kuukausi maksutta

KSBR sai betonirakenneurakan Äänekosken biotuotetehtaalle

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) toteuttaa Äänekosken betonituotetehtaan uuden jätevedenkäsittelylaitoksen maarakennus- ja betonirakenneurakan.

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) toteuttaa Äänekosken betonituotetehtaan uuden jätevedenkäsittelylaitoksen maarakennus- ja betonirakenneurakan.

”Järjestämämme urakkakilpailu oli varsin laaja. KSBR valikoitui toteuttajaksi teknistaloudellisten vertailujen ja käytyjen neuvotteluiden pohjalta”, Metsä Fibren biotuotetehtaan rakennuspäällikkö Pekka Salomaa sanoo.

Työt kohteessa on käynnistetty. Hankkeen luovutus laiteasennuksia varten on vaiheittain loppusyksyn ja alkuvuoden 2017 aikana. Projektissa rakennetaan jätevedenkäsittelyaltaita, joten rakenteiden teknisen laadun on oltava korkeatasoista.

”Laitoksessa on vaativia betonirakenteita, joiden vedenpitävyys varmennetaan jälkijännittämällä rakenteet”, Salomaa kertoo.

Jätevedenpuhdistamo muodostaa tärkeän osan tehtaan ympäristösuorituskyvystä. ”Jätevedenpuhdistus on kaiken kaikkiaan seitsemänvaiheinen ja takaa sen, että tiukat
lupaehdot alitetaan. Biotuotetehdas on uuden sukupolven tuotantolaitos”, biotuotetehtaan projektijohtaja Timo Merikallio Metsä Fibrestä kertoo.

Urakalla on KSBR:lle iso merkitys. ”Hankkeella on merkittävä työllistävä vaikutus. Kohteessa urakoi kaikkiaan noin 60-70 työntekijää”, KSBR:n tuotantojohtaja Jukka Hanhilahti kertoo.

Biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Tehdas aloittaa toimintansa syksyllä 2017. Tehtaan työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR sai betonirakenneurakan Äänekosken biotuotetehtaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat