Keravan ja Tuusulan yhteisen paloaseman rakentaminen alkoi

Keravan kaupungin ja Tuusulan kunnan yhteisen paloaseman rakennustyöt ovat käynnistyneet toukokuussa. Paloasema nousee liikenteellisesti keskeiselle paikalle Kulloontien varteen, Keravan ja Tuusulan rajalle. Rakennustyöt kestävät reilun vuoden verran, ja paloasema valmistuu kesäkuussa 2017.

Paloaseman pääurakoitsijana toimii Varte Oy, ja paloaseman suunnittelusta on vastannut PR-Arkkitehdit Oy. Rakentaminen maksaa noin 9 miljoonaa euroa.

Paloasema sisältää tilat toimisto- ja päivystystoimintaan, henkilöstön tilat lepotiloineen, ajoneuvojen tilat huoltotiloineen sekä varustehuoltotilat. Kylmästä ulkovarastosta löytyy tilat öljyntorjuntavälineille, veneille ja peräkärryille. Paloaseman yhteyteen rakennetaan myös harjoitustorni. Lisäksi piha-alueelle sijoittuu pieni harjoitusalue, joka mahdollistaa muun muassa alkusammutuksen harjoittelun. Paloasemalle tulee tilat myös Tuusulan VPK:n käyttöön.

”Paloasemaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa. Rakennushankkeessa on hyödynnetty Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tuoreista paloasemahankkeista saatuja hyviä kokemuksia”, kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Tuusulan talousjohtaja Markku Vehmas kertoo.

Paloaseman huolto- ja työtilojen suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon työturvallisuus ja pyritty minimoimaan palopaikoilta varusteissa kulkeutuvien haitallisten hiukkasten leviäminen ympäri asemaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keravan ja Tuusulan yhteisen paloaseman rakentaminen alkoi”

Vastaa