Kokeile kuukausi maksutta

Näin nuorten asp-järjestelmä muuttuu

Hallitus lähetti asuntosäästöpalkkiojärjestelmää koskevan lakimuutoksen tasavallan presidentin vahvistettavaksi.

Hallitus lähetti asuntosäästöpalkkiojärjestelmää koskevan lakimuutoksen tasavallan presidentin vahvistettavaksi.

Asuntosäästöpalkkiolakia muutetaan siten, että 15 vuotta täyttänyt voi ryhtyä asuntosäästötallettajaksi, jos talletukset koostuvat niistä varoista, joita alaikäinen voi itse vallita eli jotka on ansaittu omalla työllä.

Ikärajan alentamisen vuoksi myös lisäkoron maksuaikaa koskevaa säännöstä muutetaan. Muutos mahdollistaa sen, että 15 vuotta täyttänyt nuori ja pankki voivat sopia, että lisäkoron maksuaika alkaa joko tallettamisen aloittamisajankohtana tai silloin kun asuntosäästötallettaja täyttää 18 vuotta.

Laki tulee voimaan 1.7.2016.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näin nuorten asp-järjestelmä muuttuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat