Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus säilynyt lähes ennallaan toukokuussa

Rakentamisen luottamus on pysytellyt lähes ennallaan toukokuussa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuva rakentamisen luottamusindikaattori on hieman yli pitkäaikaisen keskiarvon.

Rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -6, kun huhtikuun lukema oli -5. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa olevan lähellä pitkän ajan keskiarvotasoa. Alan yritysten tilauskannan toukokuun kausitasoitettu saldoluku on -2, kun se oli huhtikuussa -12. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Rakennusalan yritysten henkilöstöodotukset lähikuukausille ovat aiempaa varovaisemmat. Henkilöstöodotusten saldoluku on toukokuussa -10, kun se oli huhtikuussa +2. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli huhtikuussa EU-maiden keskitasoa parempi. EU-maiden joukossa oli kahdeksan maata, joissa alan luottamus oli Suomea vahvempi. Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Ruotsissa ja Luxemburgissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus säilynyt lähes ennallaan toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat