Ruotsissa kunnalliset asuntorakennuttajat saavat liian vähän tarjouksia

Ruotsissa kunnallisten asuntorakennuttajien on vaikea löytää kohteisiinsa urakoitsijoita. Asiasta kertoo uusin Byggindustrin (14/2016).

Ruotsissa kunnallisten asuntorakennuttajien on vaikea löytää kohteisiinsa urakoitsijoita. Asiasta kertoo uusin Byggindustrin (14/2016).

Byggindustrin-lehden mukaan ruotsalaiset rakennusliikkeet rakentavat mieluummin asumisoikeusasuntoja (bostadsrätter) kuin kunnallisia vuokra-asuntoja.

”Kunnallisilla asuntorakennuttajilla on pääomaa rakentamiseen, mutta rakennusliikkeet saavat paremman voiton asumisoikeusasuntojen rakentamisesta Tukholmaan kuin vuokra-asuntojen rakentamisesta  Norrlantiin, Pohjois-Ruotsiin”, vahvistaa asuntorakentamisen asiantuntija  Jan-Ove Östbrink Sveriges Kommuner och Landstingista.

Kuumentuiden asuntomarkkinoiden vuoksi urakkatarjouksien vähäisyys on merkittävä.

Ruotsin kilpailuviraston viime vuonna tekemä raportti osoittaa, että ongelma on olemassa. 60 prosenttiin yleishyödyllisten rakennuttajien urakkakilpailuista on tullut korkeintaan neljä tarjousta. Viidesosa yleishyödyllisten asuntorakennuttajien urakkakilpailuista on ollut sellaisia, että niihin on tullut vain yksi tai kaksi tarjousta.

”Kannattavuus voi olla alhaisempi kunnallisten urakoissa, mutta kunnalliset asuntorakennuttajat ovat turvallisia tilaajia ja suhdanteet eivät vaikuta niiden tilauskantaan”, Kenneth Ploghed Erlansson Bygg:stä sanoo lehdessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsissa kunnalliset asuntorakennuttajat saavat liian vähän tarjouksia”

Jätä kommentti