TA-Yhtiöt rakennuttaa vehreän asumisoikeustalon Jätkäsaareen

TA-Yhtiöt rakennuttaa Helsingin Jätkäsaareen asumisoikeustalon, jossa viherrakentaminen on suuressa roolissa.

Asumisoikeustalon erikoisuus ovat korttelin rakennusten katoille rakennetut viherkattopihat, joilla sijaitsevat muun muassa keittiöpuutarha viljelylaatikoineen ja lasitettuine viherhuoneineen.

Rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja kaunistaa kasviritilöin ja parvekkeiden istutuslaatikoin sommiteltu viherjulkisivu.

Länsisatamankatu 36:n asumisoikeustaloon tulee yhteensä 55 modernia asumisoikeusasuntoa. Kahdeksankerroksisen talon seitsemännestä kerroksesta pääsee korttelin asukkaiden yhteiselle kattoviljelyyn ja oleskeluun tarkoitetulle terassille, jossa asukkaat pääsevät viljelemään esimerkiksi vihanneksia ja yrttejä keittiöpuutarhassa. Ylimmän kerroksen yhteissaunatilojen yhteydessä on puutarhamainen vilvoitteluterassi. Yhteiset tilat tarjoavat mahdollisuuden yhteisölliseen vapaa-ajan viettoon.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy, pääsuunnittelijana ja arkkitehtinä Talli Oy:n Pia Ilonen ja maisema-arkkitehtinä Loci Oy:n Pia Kuusiniemi. Viherasiantuntijoina toimivat dosentti Susanna Lehvävirta Helsingin Yliopistosta ja hortonomi Taina Suonio Roslings Manor Gardensista. Piha- ja vihertyöt toteuttaa työyhteenliittymä Koiviston Vihertyö Oy ja Vihermali Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TA-Yhtiöt rakennuttaa vehreän asumisoikeustalon Jätkäsaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat