Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki lyö lukkoon 6000 asunnon tavoitteen

Tavoite asumisen ja maankäytön ohjelmassa on, että kaupunkiin rakennetaan vuosittain vähintään 6000 asuntoa ja määrä nousee 7000 asuntoon vuoteen 2019 mennessä.

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli asumisen ja maankäytön ohjelmasta 15. kesäkuuta ja siitä päätetään 22. kesäkuuta. Ohjelmaan on tehty joitakin muutos- ja ponsiesityksiä. Kaupunginvaltuusto hyväksynee maankäytön ja asumisen ohjelman 22. kesäkuuta.

Ohjelmalla luodaan kaupungin asuntopolitiikan suuntaviivat. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä valmistuneiden asuntojen määrä on viime vuosina jäänyt alle 5000 asuntoon vuodessa.

”Helsinki on kasvanut nopeasti ja uusien asuntojen tarve on suuri. Asuntojen hintojen kehitys samoin kuin vuokrien nousutahti kertovat omalta osaltaan asuntorakentamisen tarpeesta”, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sanoo.

Helsinki on sitoutunut 6000 asunnon vuositavoitteeseen myös valtion kanssa solmitussa maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksessa. Siinä sovittiin myös valtion osallistumisesta Raide-Jokerin kustannuksiin.

Ohjelman mukaan 25 prosenttia tuotannosta olisi ara-vuokra-asuntoja, 30 prosenttia välimuodon asuntoja ja 45 prosenttia säätelemättömiä vuokra- ja omistusasuntoja. Välimuodolla tarkoitetaan Hitas-, asumisoikeus- ja osaomistusasuntoja. Kaupungin oman tuotannon tavoitteeksi asetetaan 1500 asuntoa vuodessa, siitä puolet ara-vuokra-asuntoja ja puolet välimallin asuntoja.

Tavoitteen mukaan kaikkien eri hallintomuotojen asuntoja rakennetaan enemmän kuin aikaisemmin. Edellytykset tähän ovat hyvät, sillä kaupungissa on käynnissä selvästi yli 6000 asunnon rakentaminen.

Helsingin tärkeimmät aluerakentamiskohteet lähivuosina ovat Länsisatama, Kalasatama, Kruunuvuorenranta, Kuninkaantammi ja Honkasuo. Asuntotuotannon suunnittelua edistetään Malmin lentokentän, Koivusaaren ja Östersundomin alueilla. Tavoitteena on rakentaa persoonallisia ja asukasrakenteeltaan monipuolisia kaupunginosia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Helsinki lyö lukkoon 6000 asunnon tavoitteen”

  1. Vau. Peräti 6000 asuntoa. Aika säälittävää, ei yhtään kunnianhimoa. Tuolla asuntomäärällä kupla toisaalta kyllä pysyy hyvin.

  2. Toivottavasti arkkitehtuuri on kauniimpaa kun yllä olevassa kuvassa

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat