Kokeile kuukausi maksutta

Ilmarinen sijoittaa Firaan

Ilmarinen lähtee sijoittajaksi rakennusyhtiö Firaan.

Firan toimitusjohtaja Jussi Aho ilmiantoi oman alaisensa lahjonnasta.

Alkuvaiheessa Ilmarisen omistusosuus on 10 prosenttia. Kauppaan kuuluu mahdollisuus lisätä omistusta tulevaisuudessa.

Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaavan johtajan Esko Torstin mukaan sijoitus Firaan sopii hyvin Ilmariselle.

”Fira on osoittanut kykynsä luoda uutta arvoa rakentamiseen kehittämällä liiketoimintaa asiakaslähtöisesti. Yhtiön rakennusalaa uudistava kehitystyö on palkittu monin tunnustuksin ja näkyy myös liiketoiminnan tuloksissa. Vastikään Lontoon pörssin taustayhtiö listasi Firan tuhannen eurooppalaisen kasvuyhtiön joukkoon”, sanoo Torsti.

Torstin mukaan rakentamisen laadun ja tuottavuuden parantaminen on Ilmarisenkin toiminnan ytimessä. Onhan Ilmarinen itse suuri kiinteistönomistaja.

Firan toimitusjohtajan Jussi Ahon mukaan Ilmarinen pitkäjänteisenä ja vakavaraisena sijoittajana sopii erinomaisesti yhtiön seuraavan kehitysvaiheen rahoittajaksi. Fira on kasvanut viime vuosina vahvasti. Hänen mukaansa yhtiön kasvun salaisuus on asiakaslähtöisyys. Fira nosti asiakkaan ja tietomallinnuksen entistä vahvemmin toimintansa keskiöön Verstas-palvelulla, joka lanseerattiin vuonna 2009.

”Keskeinen ajatuksemme on ollut, että rakennushankkeessa arvoa voidaan luoda vain, kun asiakas on aktiivisesti mukana. Yli 140 Verstaan kokemuksella voin sanoa, että lähestymistapamme on ollut menestys.  Nyt haluamme tarjota tämän mahdollisuuden digitalisaation keinoin myös muille”, Aho kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ilmarinen sijoittaa Firaan”

  1. Kova juttu! Digitalisaatio ja uudet bisnesmallit tulevat muuttamaan asumista ja rakentamista enemmän kuin uskotaankaan. Jäävät pääurakoitsijat jalkoihin 100-0, kun digitalisoinnin ja platformien isot pelurit tulevat markkinoille.

  2. Onnittelut FIRA:lle hyvästä työstä modernin rakentamisen puolesta!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat