Varma alkaa käyttää aurinkoenergiaa kiinteistöissään

Varma aloittaa aurinkosähkön hyödyntämisen kiinteistöissään keventääkseen sijoitustensa hiilijalanjälkeä. Ensimmäiset aurinkoenergiapaneelit asennetaan Helsingin Ruoholahdessa ja Lauttasaaressa sijaitseviin kiinteistöihin.

Varman Itälahdenkadun kiinteistön katon aurinkopaneelit.

”Aiomme pienentää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja vaatii investointeja uusiutuviin energialähteisiin”, kertoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Aurinkopaneelit on jo asennettu Lauttasaaren Itälahdenkatu 22 A:n toimistokiinteistön katolle. Ruoholahden Itämerenkatu 11–13:n rakennus, jossa toimivat mm. Sitra ja Supercell, saa paneelit katolleen tällä viikolla.

Itälahdenkatu 22 A:n katolla on 197 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 63,5 kW. Vuotuinen tuottoarvio on 55–60 MWh/a ja koko elinkaaren aikana 1 500 MWh, mikä vastaa kolmen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Itämerenkatu 11–13 kiinteistön katolle nousevien 128 aurinkopaneelin nimellisteho on yhteensä 41 kW. Järjestelmän vuotuinen tuottoarvio on 35–38 MWh/a, mikä vastaa kahden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Aurinkopaneelien elinkaari on vähintään 25 vuotta, ja ne tuottavat elinkaarensa aikana energiaa arviolta 950 MWh.

varma arvioi, että aurinkosähkön ansiosta vuosittainen päästövähenemä näissä kiinteistöissä on yhteensä noin 20,5 CO2-tonnia ja 25 vuoden elinkaaren aikana noin 512,5 CO2-tonnia.

”Näissä kahdessa pilottikiinteistöissä investointien takaisinmaksuaika on 13–15 vuotta valtion energiatuki huomioon ottaen”, Tomperi kertoo.

Varma selvittää parhaillaan, voisiko aurinkoenergiaa hyödyntää myös sen omassa toimitalossaan Helsingin Salmisaaressa.

Varman tavoitteena on pienentää sijoitusten hiilijalanjälkeä noteeratuissa osakesijoituksissa 25 prosenttia, noteeratuissa yrityslainasijoituksissa 15 prosenttia ja kiinteistösijoituksissa 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma alkaa käyttää aurinkoenergiaa kiinteistöissään”

Vastaa