Rakentamisen luottamus kohenee

Rakentamisen luottamus on kääntynyt elokuussa nousuun. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuva rakentamisen luottamusindikaattori on tällä hetkellä yli pitkäaikaisen keskiarvonsa.

”Rakentamisen indikaattori vahvistui, kun arviot tilauskannasta paranivat”, EK:n johtava ekonomisti Penna Urrila kertoo.

Rakentamisen luottamusindikaattorin uusin saldoluku on +3, kun se oli heinäkuussa -6. Aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Yritykset arvioivat tilauskannan vahvistuneen jo lähelle keskimääräistä tasoa. Alan yritysten tilauskannan elokuun kausitasoitettu saldoluku on -2, kun se oli heinäkuussa -17. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Henkilöstön määrän ennustetaan kasvavan jonkin verran seuraavien kolmen kuukauden aikana. Henkilöstöodotusten saldoluku on elokuussa 9, kun se oli heinäkuussa +6. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomalaisten rakennusyritysten luottamus oli heinäkuussa lähellä EU-maiden keskiarvoa. Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Ruotsissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus kohenee”

Vastaa