Kokeile kuukausi maksutta

Betonimestarit fuusioituu virolaiseen AS TMB:hen

Betonielementtien valmistaja Betonimestarit-konserni fuusioituu eestiläiseen betonielementtien tuottajaan AS TMB:hen. AS TMB on yhtiössä enemmistöomistaja, Betonimestarit vähemmistöomistaja.

Betonielementtien valmistaja Betonimestarit-konserni fuusioituu eestiläiseen betonielementtien tuottajaan AS TMB:hen. AS TMB on yhtiössä enemmistöomistaja, Betonimestarit vähemmistöomistaja.

Kauppahintaa tai tarkempia omistusosuuksia osapuolet eivät kerro.

Fuusion tuloksena syntyy yritys, jolla on lähes 100 miljoonan euron suuruinen vuosiliikevaihto ja tehtaita Suomessa, Virossa ja Latviassa.

”Betonimestarit-yritys on nyt AS TMB:n omistajana ja jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, eikä liittymisestä seuraa henkilöstön vähentämistä − pikemminkin on lisätyövoiman tarve uusien ideoiden toteuttamiseksi”, Betonimestarit Oy:ssä toimitusjohtajana jatkava Seppo Saarelainen kertoo.

”Suunnitelmissamme on työstää nopeasti yhteistyömalli, joka olisi hyödyllinen koko konsernille ja auttaisi parantamaan kilpailukykyä − näin jo nyt hyvin toimiva yritys muuttuu tulevaisuudessa vieläkin vahvemmaksi.”

Tähän saakka Betonimestarit-konserni on tuottanut betonielementtejä lähinnä Suomen sisämarkkinoille, mutta nyt on suunnitelmissa laajentaa vientiä myös Ruotsiin ja Norjaan.

”Kumppanillamme on tällä alalla vahva vientikokemus, ja liittyminen antaa Betonimestareille hyvät mahdollisuudet markkinoida tuotantoa tehokkaasti myös ulkomaille”, kertoi Saarelainen toteaa.

”Meillä on paljon oppimista”

AS TMB:n hallituksen jäsenen Jaan Lutsin mukaan yrityksestä tulee Baltian maiden ja Suomen markkinoilla toiseksi suurin betonielementtien valmistaja. Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista elementtitoimittajista ja suunnitelmissa on vahvistaa markkina-asemaa Skandinavian maissa.

”Suomen tilausten täyttäminen pysyy edelleen Suomen yksikön tehtävänä ja jatkossa tulemme tarjoamaan entistä voimakkaammin vientimarkkinoille kokonaispalvelua, elementtitoimituksia suunnittelusta asennukseen.”

AS TMB -ryhmittymään liitetään kaikki neljä Suomen tehdasta, joissa työskentelee yli 250 henkilöä. TMB:n hallituksen jäsen Vallot Manguksen mukaan Suomen tuotantolaatu on erittäin korkea, mikä tekee koko yrityksestä vahvan.

”Suomalaisen teknologian taso on huomiota herättävä. Suomalaiset pystyvät valmistamaan erittäin vaativia betonielementtejä, joita Baltiassa ei ole koskaan tehty. Meillä on paljon oppimista innovatiivisuudesta ja tehokkuudesta”, Mangus toteaa.

Suomen kolmanneksi suurin betonielementtien valmistajan, Betonimestarit Oy:n, liikevaihto oli viime vuonna 45 miljoonaa. AS TMB -ryhmän liikevaihto vuonna 2015 oli 44 miljoonaa euroa. Yritykseen kuuluvat myös teräsbetonielementtejä valmistavat, asenna ja myynti tytäryhtiöt OÜ TMB Elements Virossa, SIA TMB Elements Latviassa ja Bygg Element Sverige AB Ruotsissa. Kaupan hintaa eikä omistusosuuksia osapuolet eivät kerro julkisuuteen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Betonimestarit fuusioituu virolaiseen AS TMB:hen”

 1. Näin yleisesti raksa-alalta:

  Onkohan kaikki työllistetyt taas olleet jotain ulkomaalaisia? Suomalaisia poljetaan koko ajan ja varsinkin perheellisiä.

  Pitäisi olla itsestään selvää, että suomen kansalaiset työllistetään ekana ja varsinkin perheelliset.

  Palkkaa poljetaan koko ajan alaspäin.Se oli toista aikoinaan vielä kun arvostettiin Suomalaista osaamista. Itse olen sen verran vastuullinen, että en osta sellaisesta yrityksestä mitään jos en voi olla varma Suomalaisesta osaamisesta ja jossa arvostetaan Suomalaista työntekijää kunnollisen palkan muodossa. Olen saanut onneksi ihmisiä käännytettyäkin ja jopa kasvavia yrityksiäkin etteivät tilaa tavaraa yllä mainituin tavoin menettelivistä yrityksistä.

  Voi olla että puhun yleisesti tai kyseisestä lafkasta, mutta jokainen miettiköön sisimmässään miten asia on… Ei voi sanoa varmaksi, jotta vältytään ikäviltä tutkinnoilta….

  1. Eurooppalaisilla työmarkkinoilla merkitsee työntekijän ahkeruus ja ammattitaito enemmän, kuin syntyperä. Hyvä niin – ahkeruus ja ammattitaito kohdalleen niin perheelliselle suomalaiselle riittää varmasti töitä

   1. Ei pidä paikkaansa kyseisessä puljussa, vaan otetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan. Kuka haluaa alinta tunti palkkaa tuntuu voittavan siellä, kuin ahkeruus ja ammattitaito. Jos pyörit pultsaroimassa ympäri kyliä muiden mukana, niin on varma paikka tiedossa. Mitä kovempi alkoholisti, niin sitä parempi.

    Ja tämä on 100% faktaa.

 2. http://www.tyoelama2020.fi/uutishuone/tarinoita_tyopaikoilta/betonimestarit_vaikka_lapi_harmaan_kiven.2425.news

  ”Vuonna 1992 olimme tilanteessa, jossa ei ollut rahaa palkkojen maksuun. Kutsuin porukat kokoon ja nousin vaneripinkan päälle. Kysyin, mitä tehdään, kun yrityksellemme ei näytä olevan tässä taloustilanteessa kysyntää eikä rahaa maksaa palkkoja. Porukat kysyivät, mitä ehdotan”, Seppo muistelee.”
  Mites nykyään arvostetaan työläistä joka auttoi yritystä varmalta konkurssilta?

  ”Työntekijät kertovat, että heillä on täällä hyvä olla ja innostavat minua jatkamaan. Olen sellainen isähahmo, joka pitää porukastaan huolta”, 68 vuotta täyttävä Seppo sanoo.”

  Kertokaa kyseisessä yrityksessä työskentelevät onko asia näin vai joko on sanat syöty?

 3. Suomalaiset hiostetaan sieltä pikkuhiljaa pois ja ulkomaalaiset tilalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat