Kokeile kuukausi maksutta

Eteran mukaan rakennusalan hyvä vire jatkui

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi samansuuntaista kehitystä kuin koko alkuvuoden.

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi samansuuntaista kehitystä kuin koko alkuvuoden.

Työntekijämäärät kehittyivät positiivisesti, ja rakennusalan kasvu jatkui.

Heinäkuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 3,6 prosenttia edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna. Tammi-heinäkuussa Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia.

”Heinäkuussa suhdanneindeksi koheni edelliskuusta ja oli lähellä koko alkuvuoden keskiarvoa. Rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat edelleen edellisvuoteen verrattuna”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Rakentamisen toimialaindeksi oli tammi-heinäkuussa 2,8 prosenttia. Heinäkuussa rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat 2,0 prosenttia edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna.

”Rakentamisen kasvu vaikuttaa paitsi rakentamisen työntekijämääriin myös henkilöstövuokraukseen. Nähtäväksi jää, kuinka pitkään positiivinen kehitys jatkuu”, Hietanen jatkaa.

Alueelliset erot työntekijämäärien kehityksessä olivat lähes ennallaan. Vahvaa kehitystä nähtiin muun muassa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eteran mukaan rakennusalan hyvä vire jatkui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat