Kokeile kuukausi maksutta

Postin kiinteistöyhtiö myi logistiikkakiinteistönsä

Postin kiinteistöyhtiö Posti Kiinteistöt on myynyt logistiikkakiinteistönsä Orimattilasta ulkomaiselle kiinteistösijoittajalle.

Postin kiinteistöyhtiö Posti Kiinteistöt on myynyt logistiikkakiinteistönsä Orimattilasta ulkomaiselle kiinteistösijoittajalle.

RBS Nordisk Renting maksoi kiinteistöstä 51 miljoonaa euroa. Myyty reilun 74 000 neliömetrin logistiikkakeskus Pennala 2 on valmistunut kesäkuussa 2013. Postin kiinteistöyhtiö (silloin Itella) investoi aikoinaan hankkeeseen 61,5 miljoonaa euroa, josta kiinteistön osuus oli 53 miljoonaa euroa.

Posti Kiinteistöjen toimitusjohtajan Jarkko Ämtön mukaan kaupasta syntyi yhtiölle myyntivoittoa, mutta voiton määrää ei julkisteta.

”Kaupassa ei haettu maksimaalista myyntihintaa vaan Postille pitkäaikaista kumppania kestävällä vuokratasolla. Järjestimme kilpailutuksen kiinteästä hinnasta ja vuokrasta. Kilpailutukseen osallistui kymmeniä kiinteistösijoittajia”, Ämtö kertoo.

Posti jatkaa toimintaansa Pennala 2:ssa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Kymmenen jalkapallokentän kokoisen logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2011, ja se luovutettiin Itellalle (nykyisin Posti) kesäkuun alussa 2013. Yhdessä aiemman Pennalan palveluvaraston kanssa Pennala 2 muodostaa yli 100 000 neliön varastotilat Postin asiakkaille.

Keskuksen urakoi aikoinaan Hartela.

Logistiikkakeskuksen toteutuksessa huomioitiin erityisesti energia- ja ympäristöasiat. Tiloissa on käytössä ympäristöystävällistä tekniikkaa, kuten maalämpöä ja -kaasua hyödyntävä hybridilämmitysjärjestelmä sekä energiaa säästävät normaalia tiiviimmät ulkoseinäpaneelit. Käytössä on myös led-valaistus ja liiketunnistimilla ohjatut hyllyvalot.

Nordisk Renting on vuonna 1986 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö. Se toimii Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yrityksen pääomistaja oli Nordea vuoteen 2003 saakka, jonka jälkeen toiminta siirtyi brittiläisen suurpankin RBS:n omistukseen.

Postin neuvonantajana kaupassa toimivat kiinteistökonsulttiyhtiö CBRE ja Avance Attorneys.

Jutun otsikko ja sisältö korjattu ja editoitu 15:33.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Postin kiinteistöyhtiö myi logistiikkakiinteistönsä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat