Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi hienoisesti heinäkuussa

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 touko-heinäkuussa 10,5 miljoonalle kuutiometrille, joka on 3,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Sijoittajakysyntä on kiihdyttänyt asuntorakentamista.

Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiometrimäärä kasvoi edelleen. Asuinrakentamisen osuus kattoi touko-heinäkuussa lähes kolmanneksen koko rakentamiseen myönnetystä kuutiometrimäärästä.

Kasvua oli myös liike- ja toimistorakennuksille myönnetyissä rakennusluvissa, ajanjaksolle osui rakennuslupa usealle kauppakeskushankkeelle.

Asuinrakentamisen kasvu jatkui edelleen

Asuinrakennuksille touko-heinäkuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 3,4 miljoonaa, kasvua kertyi 19,8 prosenttia vuodentakaisesta. Kerrostaloille myönnetty kuutiometrimäärä oli 54 prosenttia koko asuinrakentamisesta.

Rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa kaikkiaan 10 420 asunnolle, joka on 30,7 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen kokonaistuotannossa kasvua

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi touko-heinäkuussa 18,6 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 21,1 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 16,9 prosenttia.

Samalla ajanjaksolla rakennushankkeita aloitettiin kaikkiaan tilavuudella mitattuna 33,5 prosenttia. Asuinrakennushankkeita käynnistyi 17,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi hienoisesti heinäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat