Rakentaminen Rakennuslehti 3 kommenttia

Vantaan Sanomat: Kivistön konttikerrostalon toteutus on törmännyt suunnitteluun

Kivistöön kovalla tohinalla puuhatut konttikerrostalot eivät ole edenneet odotetusti. Alkuperäisen aikataulun mukaan ensimmäisen merikonteista koostuvan kerrostalon piti alkaa nousta Kivistöön vuoden 2016 alussa. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

Lehti kertoo, että hanketta puuhaavaa Nuorisosäätiö on edelleen sitoutunut konttitalojen tuottamiseen. Säätiön asiamiehen Aki Haaron mukaan asiasta on keskusteltu viimeksi Vantaan kaupungin edustajan kanssa viime viikolla

Konttikerrostalon paikka on Kivistön keskustassa, asemalta asuntomessualueelle vievän pääkadun tuntumassa.

Yhteensä 60 kontista tehtävän talon rakennuttaisi Nuorisosäätiö. Talo on tarkoitus tehdä käytöstä poistetuista ylijäämäkonteista. Konttitalon asunnot suunnattaisiin työelämässä aloitteleville nuorille.

Vantaan kaupungin Kivistön kaavoituspäällikkö Lea Varpasen mukaan kohteen suunnittelu ei ole edennyt toivotulla tavalla. Hän kertoo Vantaan Sanomissa, että kysessä on poikkeuksellinen, erikoissuunnittelua vaativa hanke.

Rakennuslehden saamien tietojen mukaan rakennuttaja ei ole vielä löytänyt ratkaisua, joka täyttäisi ääneneristykselle asetetut vaatimukset. Konttirakentaminen sopisi tilapäiseen asumiseen esimerkiksi putkiremonttien yhteydessä ja opiskelijoille ennen pysyvän asunnon löytämistä. Esimerkiksi Hollannissa tehdään konttiasuntoja opiskelijoille.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Ei mitään häpyä

  Vantaa haluaa profiloitua slummien tuottamiseen. SATOn pelkästään 15,5 neliön ”asuntoja” sisältävä talo ja Nuorisosäätiön konttikylä ovat osoituksia tästä Vantaan asuntopolitiikan suuntaamisesta. No, sitä saa mitä tilaa, myös Vantaa.

  Vastaa
 • Nuori joka haluaa asua kontissa

  Mitä vittua uliset Ei mitään häpyä. Halpaa asumista tarvitaan ja kontti on loistava ratkaisu nuorelle ja vahvalle ihmiselle. Ei sinne mitään työttömiä sossupummeja tai rikollisesti ikänsä valehtelevia turvapaikanhakijoita aiota ottaa Nuorisosäätiön kautta, vaan yksinkertaisesti ihmisiä, jotka ovat enemmän kuin tyytyväisiä valintaansa. Mikä vittu siinä on ongelma, ettei kysyntään saa vastata ennakkoluulottomasti, rohkeasti ja joustavasti?

  Vastaa
  • 54 vuotias ja kohta asunnoton

   Samaa mieltä. Asuisin todella mielelläni kahden kontin esim. 30-40 neliön asunnossa. Siinähän saisi oman pihankin kätevästi ja perunamaasta ruokaa.

   Olen etsinyt vuokra-asuntoa jo useita kuukausia, asunto lähtee alta putkirikon takia 30.9.2017. Hyppäisin kattoon, jos saisin lämpöeristetyn ja ikkunallisen konttiasunnon. En taatusti kävisi sen jälkeen yhdessäkään asuntonäytössä loppuelämäni aikana, sen verran vähän aikaa on jäljellä, ehkä 20 vuotta.

   Suomessa asunnoilla keinottelu ja politikoiminen on ihan omaa luokkaansa, vuokralaisia jopa halveksitaan monissa kerrostaloissa. Täällä rakennetään hometaloja ja -kouluja, mutta ei mene näiden kunnan virkamiesten ja -naisten päähän, että on ihmisiä, jotka oikeasti haluaisivat asua ekologisesti konttitalossa, kuten suuressa maailmassa tehdään.

   Kunnan virkamiehet ja -naiset pitävät mieluummin ihmiset asunnottomina ja muiden nurkissa, sen sijaan, että vaivautuisivat miettimään konttiasumista todellisena vaihtoehtona niille, jotka haluavat asua kontissa. Minulla ei ole konttiravintolastakaan mitään huonoa sanottavaa. Kokemusta minulla konteista on enemmän kuin Pääkaupunkiseudun asumisesta päättävillä virkaihmisillä.
   Todella sääli, että meillä on niin huonoja ja yksisilmäisiä päättäjiä, etteivät ymmärrä miten ekologista konttiasuminen on.

   Suomalaisten hiilijalanjälki erityisesti pääkaupunkiseudulla on sen verran iso, että jotain järkeä pitäisi päättäjienkin päihin saada. Käytetyt kontit on kierrätystä ja rakentaminen edullisempaa kuin uudiskohteiden kustannukset. Sitä paitsi, ne on myös siirrettävissä, jos tarve vaatii.

   Mutta ei voi kauhalla ottaa, jos on lusikalla saanut. Rasittaa todella paljon kerjätä asuntoa, kun ei kunnallinen asuntotuotanto pysy perässä. Ja jos pysyy, niin suhteilla niitäkin asuntoja jaetaan. Melko reilua ja ihan älyttömän tyhmää asuntopolitiikkaa.

   Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia