Kokeile kuukausi maksutta

Espoo aikaistaa koulukorjausta teknisen johtajan vastustuksesta huolimatta

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti äänestyksen jälkeen 5-4, että Tapiolassa sijaitsevan Jousenkaaren koulun läheisyyteen rakennetaan siirtokelpoiset tilat siten, että oppilaat voivat palata kouluun 1.1.2018.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti äänestyksen jälkeen 5-4, että Tapiolassa sijaitsevan Jousenkaaren koulun läheisyyteen rakennetaan siirtokelpoiset tilat siten, että oppilaat voivat palata kouluun 1.1.2018.

Lisäksi jaosto edellytti Jousenkaaren koulun peruskorjauksen ja laajennuksen aikaistamista investointiohjelmassa tehtäväksi vuosina 2017-2020, jotta siirtokelpoisten tilojen käyttöaika jää mahdollisimman lyhyeksi ja jotta pystytään vastaamaan Tapiolan alueen kasvavan oppilasmäärän tarpeisiin.

Tältä osin jaosto katsoo, että investointiohjelma kokonaisuudessaan tulee avata, jotta välttämättömät koulukorjaushankkeet saadaan toteutettua nopeutetulla aikataululla.

Lisäksi jaosto kehotti ennen peruskorjauksen aloittamista viipymättä teettämään kaavallisen selvityksen mahdollisuudesta purkaa Jousenkaaren koulu ja rakentaa tilalle kokonaan uusi toimiva koulurakennus mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Selvitys tuodaan jaoston käsiteltäväksi vuoden 2016 loppuun mennessä.

Isotalo jätti eriävän mielipiteen

Äänestyksessä hävinneen päätösehdotuksen esitellyt teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Ehdotuksessa Jousenkaaren kouluun olisi tehty elinkaarta jatkava korjaus vuosina 2016-2017 siten, että oppilaat olisivat voineet palata kouluun 1.1.2018.

Tehtävissä korjauksissa olisi huomioitu tuleva peruskorjaus, joka on kaupungin investointiohjelmassa ajoitettu vuosille 2022-2024.

Peruskorjauksen aikaistaminen edellyttäisi esityksen mukaan jonkun muun investointihankkeen toteutuksen siirtoa myöhempään ajankohtaan. Tilapalveluiden selvitysten mukaan siirtokelpoisten tilojen rakennuttaminen ja peruskorjauksen sekä laajennuksen aikaistaminen on tutkituista vaihtoehdoista kaikkein kallein.

Jousenkaaren koulun oppilaat ovat käyneet syyslukukauden 2016 alusta koulua väistötiloissa Rehtorintien koulurakennuksessa Espoonlahdessa Jousenkaaren koulun tiloissa koettujen sisäilmaongelmien takia.

6,4 miljoonan euron päiväkoti

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman. Jaosto palautti viime kokouksessaan asian uudelleen valmisteltavaksi, niin että ikäihmisiä ja erityisryhmiä palvelevat kuntosalitilat lisätään tilaohjelmaan.

Päivitettyyn hankesuunnitelmaan on lisätty 307 neliömetrin kuntosalitilat, jotka kasvattavat hankkeen kattohintaa 0,4 miljoonaa euroa.

Tila- ja asuntojaosto palautti valtuustokysymyksen Tapiolan uimahallin remontin tilanteesta ja aikataulusta uudelleen valmisteltavaksi.

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Karamäen päiväkodin hankesuunnitelman. Rakennettava uudisrakennus korvaa tontilla sijaitsevan, vuonna 1972 valmistuneen päiväkodin ja kaksinkertaistaa päiväkodin laajuuden.

Osa päiväkodin tiloista suunnitellaan ulkopuoliseen ilta- ja viikonloppukäyttöön.

Hankkeen kustannusennuste on 6,4 miljoonaa euroa. Väistötilana vuosille 2018-2019 suunnitellun rakentamisen ajan toimii ensi vuoden alussa valmistuva Nuumäen päiväkoti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo aikaistaa koulukorjausta teknisen johtajan vastustuksesta huolimatta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat