Heurekan pihalla näkymätön muuttuu näkyväksi

Vantaan tiedekeskuksen edustalla kännykän tai tabletin kanssa 17.–22.10.2016 kulkevat voivat huutaa: Heureka, olen sen löytänyt. Näiden apuneuvojen kanssa siellä näkee virtuaalitaloja, jotka ovat muuten näkymättömiä.

Vantaan tiedekeskuksen edustalla kännykän tai tabletin kanssa 17.–22.10.2016 kulkevat voivat huutaa: Heureka, olen sen löytänyt. Näiden apuneuvojen kanssa siellä näkee virtuaalitaloja, jotka ovat muuten näkymättömiä.

Heurekan edustan nurmikko täyttyy silloin omakotitaloista, jotka näkyvät lisätyn todellisuuden avulla. Kännykän tai tabletin kautta katsottuna seinät kohoavat silmien eteen ja kukin voi valita neljästä talosta suosikkinsa.

Moni oman talon rakennusprojektia aloitteleva maalaa ajatuksissaan mielikuvaa siitä hetkestä, kun tontille on noussut uusi koti. Enää ei tarvitse tyytyä mielikuvitukseen. Älypuhelimen tai tabletin kautta valitsemaansa taloa voi katsella oikeassa ympäristössä.

Projektin lähtökohtana on ollut suunnitella Vantaan kaupungin rakennusvalvonnan kanssa uudenlainen palvelu pienrakentajille. Palvelun avulla voisi etsiä tonttia ja tarkastella sen tietoja, hahmotella sille 3D-talomalleja ja lopuksi lähettää rakennuslupahakemuksen.

Tiedekeskus Heurekassa järjestettävässä tapahtumassa esitellään Vantaan kaupungin SmartLab-projektin prototyyppiä, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta. Sovelluksen avulla Honkarakenteen ja Muurametalojen 3D-talomalleja voidaan tarkastella aidossa tonttiympäristössä.

Säävaraus

Virtuaalitaloja voi nähdä Heurekan edustalla 17.10.–22.10.2016, ma–pe klo 10.30–17.00, la klo 10.30–14.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsymaksut. Säävaraus: kehnon kelin sattuessa sovellusta voi kokeilla Heurekan aulassa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vantaan kaupungin muotoilulaboratorio SmartLab, Vantaan kaupungin Rakennusvalvonta, Metropolia Ammattikorkeakoulun soveltavan digiteknologian tutkimus- ja kehitysyksikkö Electria sekä tiedekeskus Heureka.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Heurekan pihalla näkymätön muuttuu näkyväksi”

Vastaa