Kokeile kuukausi maksutta

Ongelmakaivoksen ylösajo käynnissä – tekee edelleen tappiota

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka kävi viime perjantaina Terrafamen eli entisen Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa.

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka kävi viime perjantaina Terrafamen eli entisen Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa.
Kuuntele juttu

”Käynti paikan päällä sai minut vakuuttuneeksi, että ylösajo on täydessä vauhdissa. Kaivos työllistää nyt välittömästi runsaat 900 miestä ja naista. Välillisine vaikutuksineen kaivoksen tarjoamat työpaikat nousevat noin 2500:een”, Pokka kirjoittaa blogissaan.

Pokan mukaan bioliuotusprosessi toimii ja tuottaa ajan kanssa myytävää. Yritys on myös aloittanut paljon kiistaa herättäneen purkuputken ympäristövaikutusten arvioinnin, jota Vaasan hallinto-oikeus on edellyttänyt.

Kaivosalueella olevien ylimääräisten vesien määrä on saatu Pokan mukaan puolitettua. Vielä viime syksynä kaivosalueella oli yli 10 miljoonaa kuutiota ylimääräistä vettä. Nyt määrän kerrottiin olevan runsaat 5 miljoonaa kuutiota.

”Valvovan viranomaisen, Kainuun ELY-keskuksen mielessä yrityksen toiminnassa on tultu lähemmäksi normaalia ympäristölupien valvontaa, kun ympäristöturvallisuus on parantunut”, Pokka toteaa.

Edelleen tappiolla

”Negatiivinen asia on, että kaivos tuottaa joka päivä tappiota. Tavattuani päivän aikana myös vesialueen omistajia ja asukkaita, totesin, että luottamus kaivosyhtiön toimintaan ei palaudu hetkessä”, Pokka toteaa.

Sipilän hallitus on edellyttänyt, että Terrafamen on hankittava ulkopuolista rahoitusta vuoden loppuun mennessä. Muuten kaivos suljetaan.

Valtionyhtiö Terrafame sai kaivoksen hoidettavakseen runsas vuosi sitten. Kaivoksen ylösajoon on osoitettu valtion budjetista rahaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ongelmakaivoksen ylösajo käynnissä – tekee edelleen tappiota”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat