Ensimmäisen KIRA-digi -kokeiluhankkeeseen lähes 50 hakemusta

KIRA-digin ensimmäistä kertaa jaettavasta 80 000 euron rahoitussummasta kilpailee 49 innovaatiohanketta.

KIRA-digin ensimmäistä kertaa jaettavasta 80 000 euron rahoitussummasta kilpailee 49 innovaatiohanketta.

Hakuaika päättyi perjantaina ja seuraavaksi hakemukset käsitellään hankkeen ohjaus- ja arviointiryhmässä. Rahoitettavat kokeiluhankkeet julkistetaan joulukuun toisella viikolla. Tahti on reipas, sillä yhteinen aloitustilaisuus valituille järjestetään vielä ennen joulua.

Seuraava hakukierros aukeaa tammikuussa ja on auki kuukauden. Tämän jälkeen hakukierroksia tulee vielä neljä vuosien 2017-18 aikana.

Kokeiluhankkeet voivat saada tukea enimmillään 40 prosenttia eli omarahoitusosuutta vaaditaan 60 prosenttia. Kokonaisuudessaan KIRA-digi -hanke rahoittaa kokeiluja yhteensä 4,4 miljoonalla eurolla. Hanketta toteuttavat yhdessä Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi, kunnat ja ministeriöt. Toiminnalla on tarkoitus vauhdittaa kiinteistö- ja rakennusalan muutosta ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Kokeiluhankkeita voivat perustaa sekä yritykset että yhteisöt. Kokeiluohjelman soveltamisala on rakennettu ympäristö ja rakentaminen, muun muassa suunnittelu, kaavoitus, lupaprosessit, rakentaminen, rakennusperintö, talotekniset järjestelmät, kiinteistönpito, kiinteistöliiketoiminta ja isännöinti, liitokset infraa ja energiatehokkuuteen sekä palveluntuottajat.

Kokeiluhankkeiden teemoja ovat esimerkiksi tieto, palvelut, vakiointi, asioiden ja/tai esineiden internet ja toimintamallit, jotka ravistelevat elinkaarenaikaisia toimintamalleja ja etsivät uusia ratkaisuja ja käytäntöjä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäisen KIRA-digi -kokeiluhankkeeseen lähes 50 hakemusta”

Vastaa