Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Seinäjoki otti etunojan MaaS-kokeilussa -Kätevä-liikkumispalvelu käyttöön

Uusi liikkumispalvelukokeilu Kätevä Seinäjoki on nyt käynnistynyt. Palvelu on yksi Suomen ensimmäisistä uuden liikkumispalvelun eli MaaSin (Mobility as a service) kokeiluista.

Kätevä-palvelussa asiakkaalle tarjotaan arjen liikkuminen yhdellä kuukausipaketilla. Kätevä yhdistää Seinäjoen kaupungin paikallisliikenteen, Kutsubussin sekä taksit yhdeksi palvelukokonaisuudeksi.

Kuukausimaksulla asiakas saa käyttöönsä kaupungin joukkoliikenteen rajattomasti sekä taksi- ja Kutsubussipalveluita aiempaa selvästi edullisempaan hintaan.

Kätevä-sovellus tarjoaa jokaiselle matkalle muutaman liikkumisvaihtoehdon, joista asiakas voi valita itselleen parhaimman.

Kokeilun kaksi ensimmäistä viikkoa on onnistunut erinomaisesti. ”Nyt kun tiedämme, että palvelumme toimii ja ensimmäiset asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, haluamme entisestään kehittää palveluamme kaikille siitä kiinnostuneille”, Jaakko Rintamäki Sitosta kertoo.

Palvelu lähtee olettamuksesta, että jokainen kaupunkilainen on oman liikkumisensa paras asiantuntija. Kokeilu kestää kevättalveen 2017 asti, jonka jälkeen tehdään päätös palvelun jatkosta.

Palvelun toteuttavat Sito, Härmän Liikenne, Pahkakankaan Liikenne ja Seinäjoen Keskustaksi. Palvelun kehittämisessä vahvasti mukana on myös Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki sekä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia