Skanska rakentaa Att:lle 101 asuntoa Helsinkiin

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Att ovat sopineet uuden asuinkerrostalon, Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakentamisurakasta Jätkäsaareen.

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Att ovat sopineet uuden asuinkerrostalon, Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakentamisurakasta Jätkäsaareen.

Rakennustyöt alkavat marraskuussa 2016 ja talo valmistuu lokakuussa 2018. Heka Jätkäsaari Kohteeseen rakennetaan yhteensä 101 vuokra-asuntoa, joiden keskipinta-ala on 52 neliömetriä.

”Hyväntoivonkatu 7 muodostaa parhaillaan rakenteilla olevien As. Oy Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:n ja As. Oy Helsingin Rion kanssa ison ja suojaisan korttelin, jonka keskelle tulee vehreä ja viihtyisä piha. Kaikki kolme taloa liitetään Jätkäsaaren jätteiden putkikeräysjärjestelmään, joka kuljettaa jätteet keräysasemalle maanalaista putkistoa pitkin. Näin ollen esimerkiksi perinteisiä jätesäiliöitä ei Jätkäsaaren asuntojen pihoihin tule. Tämä lisää entisestään alueen viihtyisyyttä ja asukkaiden asumismukavuutta”, kertoo työpäällikkö Risto Mäkinen Skanskasta.

”Skanska on vuosien varrella rakentanut Helsinkiin liki 5700 kohtuuhintaista asuntoa Helsingin asuntotuotantotoimisto Att:lle. Haluamme olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa ja kohtuuhintaisen asuntorakentamisen merkitys on tässä suuri. Osallistumme aktiivisesti urakkakilpailuihin ja tuomme näin osaamisemme yhteiskunnan käyttöön, jotta erityisesti pääkaupunkiseudulla saadaan lisää kovasti kaivattuja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Skanskalla on työn alla Jätkäsaaressa kaikkiaan 588 asunnon rakennustyöt. Nyt käynnistyvän Hyväntoivonkatu 7:n lisäksi Skanska rakentaa Att:lle parhaillaan neljää muuta hanketta Jätkäsaaressa.

Lisäksi Skanska rakentaa Jätkäsaareen vuokrakerrostaloa HUS-Asunnoille sekä opiskelijataloa Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASille.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Att:lle 101 asuntoa Helsinkiin”

  1. Kannattaa sitten ottaa vaikka Ruskon massat, siitä huolimatta että Ruduksen asema vieressä kjehräh

  2. Kohtuuhintaisia, hmm… Jos kyse on valtion tukemasta tuotannosta, niin miksi sitä ei voi sanoa? Vain valtion tuella tuotetut vuokra-asunnot ovat niitä, joissa vuokrat määritellään lain ja asetusten mukaan omakustannusperiaatteella. En ymmärrä, miksi ei voi puhua valtion tuella tuotetusta tai ara-tuotannosta tai sosiaalisesta tuotannosta. Kaikille jokin on kohtuuhintaista, kysykää vaikka miljonääri Sipilältä tai monimiljonääri Wahlroosilta.

  3. Tuota lukiessa saattaisi luulla että työpäällikkökin on ollut edesauttamassa jätesäiliöttömän – ja siten viihtyisämmän kohteen suunnittelua (ei kaavoittaja, hankkeeseen ryhtyvä tai tilaaja) vain jotta Skanskan urakoiman kaupungin vuokratalon ikkunoista avautuisi aina sateenkaaren sävyttämä kultainen tulevaisuus.
    Onnistuneen suunnittelun jälkeen Skanska alkaa nyt siis yhteiskuntavastuun nimissä palvelemaan alueen ARA-asukkaita, ei suinkaan 18 318 520€ urakkasumman tuoman katteen vuoksi.
    Näin ruusuntuoksuista urakkakilpailun voittoa en ole tainnut ennen lukea, vielä kun tuossa luvattaisiin tehdä hanke laadukkaasti ilman lisätöitä niin realismia ei olisi enää kuin hankkeen osoite ja osallisten nimet.

Jätä kommentti