Kokeile kuukausi maksutta

Steven Holl suunnitteli asuintalon Töölöön – neliöhinnat jopa 14000 euroa

Taalerin kiinteistökehitysrahasto ja Asuntoverstas Kiinteistökehitys rakennuttavat Meander-nimisen asuintalon Helsingin Töölöön kortteliin, jossa on aiemmin toiminut Kaartin pataljoona.

Kuuntele juttu

Hankkeen pääurakoitsijana toimii rakennusliike Fira. Suunnittelusta vastaa Steven Holl Architects, apunaan Ark-House Arkkitehdit pääarkkitehtinä Pentti Kareoja. Yhdysvaltalainen arkkitehti Steven Holl on suunnitellut myös nykytaiteen museon Kiasman Helsingin ydinkeskustassa.

”Helsingillä on tietysti Kiasman ansioista sydämessäni erityinen sija. Keskusta rakentuu arkkitehtonisesti vähin erin kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Asuinrakennuksen tehtävänä on sommitella historiallista korttelia. Materiaaleina puu ja lasi saavat rakennuksen muodot elämään ja olemaan vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa”, Holl sanoo.

Hollin arkkitehtitoimisto valikoitui kohteen suunnittelijaksi kilpailun kautta kymmenen vuotta sitten. Suunnitelmaa kuvailtiin aikanaan voimakkaaksi ja omintakeiseksi sekä veistokselliseksi ja komeaksi.

”Hanke on ollut pysähdyksissä pitkään asuntomarkkinoiden heikosta kysynnästä johtuen. Nyt kysyntä tämän tyyppisille asunnoille on selvästi kasvussa. Onhan Meander suunnittelultaan ainutlaatuinen ja sijainniltaan erinomainen Helsingin kantakaupungin alueella, missä ei juuri uudistuotantoa ole tarjolla”, Taalerin kiinteistörahastoista vastaava johtaja Jouni Alho sanoo.

Taloon valmistuu noin 90 asuntoa, jotka ovat kooltaan 30–180 neliötä. Huoneistot ovat pääosin uniikkeja, toisistaan poikkeavia asuntoja. Ensimmäiseen kerrokseen tulee kahden kerroksen korkuisia loft-asuntoja ja ylimmän kerroksen huoneistoihin jopa yli kuuden metrin huonekorkeus. Kaikissa asunnoissa on parveke. Autopaikat rakennetaan maan alle. Asuntojen neliöhinta-arvio on 8000–14000 euroa.

Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon energiatehokkuus modernilla tavalla. Kiinteistössä on tarkoitus hyödyntää muun muassa viherkattoa, maalämpöä- ja viilennystä sekä sähkön tuotantoa aurinkopaneeleilla.

Asuntojen ennakkomarkkinoinnin on tarkoitus alkaa vuoden loppuun mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Steven Holl suunnitteli asuintalon Töölöön – neliöhinnat jopa 14000 euroa”

  1. istiriitaisin miettein; Onko tämä taideluomus vai kodikasta asumista ? Tukeeko tämä hanke kansalaisten keskinäistä pohjoismaista tasa-arvoa ?
    Onko Helsingin ja Töölön kulttuurihistoriallinen jatkuvuus ymmärretty oikein? Miten tämänkaltainen tekninen ihme vanhenee kauniisti ja arvokaasti ?Paljon on kysymyksiä, paljon on riskejä suhteessa mahdollisesti saavutettaviin etuihin ? Arkkitehtina pidän tätä (kaikella kunnioituksella) keskinkertaisena roiskaisuna..

  2. ,,mutta siis kaikenkaikkiaan upeaa, että keskeiselle paikalle saadaan asuntorakentamista
    ja samalla kaupunkirakenne tiivistyy, aivan kuten pitääkin. Helsingissä on vielä paljon alueita, joissa tiivistämisrakentamiselle on mahdollisuuksia. Ja nimenomaan mitä lähempänä keskustaa ja valmista infraa ja palveluja, sitä parempi. Mitä tulee kohteen muodissa olevaan ja niin trendikkäseen wau – arkkitehtuuriin, niin ehkäpä Töölö yhden sellaisen kestää ja luohan se omalla tavallaan histriallista kerrostuneisuutta. Siis 50-vuoden päästä voimme todeta; Niin, tuohan oli silloin 2010-luvulla muoti-ilmiö….

  3. Mikäköhän tuon kaksoisjulkisivun ajatus on. Tuntuu hieman kummalliselta ratkaisulta asuintalossa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat