Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoiman YVA-ohjelma alkaa – palvelusopimus Posivan kanssa

Fennovoima on 22. kesäkuuta jättänyt ympäristövaikutusten arviointiohjelman työ- ja elinkeinoministeriölle ja täyttää näin vuoden 2010 periaatepäätöksessä yhtiölle asetetun velvoitteen. Lisäksi Fennovoima ja Posiva Solutions ovat solmineet palvelusopimuksen.

Fennovoima on 22. kesäkuuta jättänyt ympäristövaikutusten arviointiohjelman työ- ja elinkeinoministeriölle ja täyttää näin vuoden 2010 periaatepäätöksessä yhtiölle asetetun velvoitteen. Lisäksi Fennovoima ja Posiva Solutions ovat solmineet palvelusopimuksen.

Fennovoima ja Posivan tytäryhtiö Posiva Solutions käynnistävät yhdessä loppusijoituksen soveltuvuutta koskevat paikkatutkimukset Eurajoella ja Pyhäjoella.

”Pidämme yhteistyötä ydinjätehuollossa parhaana vaihtoehtona. Tavoitteemme on pitkän aikavälin yhteistyö Posivan sekä ydinjätehuoltovelvollisten (TVO ja Fortum) kanssa”, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki toteaa.

Fennovoiman loppusijoitushanke on ajallisesti vuosikymmeniä pitkä prosessi: käytetyn polttoaineen loppusijoituspaikan valinta tulee ajankohtaiseksi 2040-luvulla. Fennovoiman käytetyn polttoaineen loppusijoitus alkaa aikaisintaan 2090-luvulla.

Fennovoiman piti vuoden 2010 periaatepäätöksessä asetetun velvoitteen mukaisesti toimittaa kesäkuun 2016 loppuun mennessä työ- ja elinkeinoministeriölle joko yhteistyösopimus TVO:n ja Fortumin kanssa tai oma YVA-ohjelma (omaa loppusijoituslaitosta koskeva ympäristövaikutusten arviointiohjelma).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fennovoiman YVA-ohjelma alkaa – palvelusopimus Posivan kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat