Suunnittelu Rakennuslehti Ei kommentteja

3D-pelissä voit suunnitella Vantaan Myyrmäen julkisen ulkotilan uusiksi

Vantaalla on kokeilussa peli, joka pohjautuu Myyrmäen keskustan julkisen ulkotilan suunnittelun avuksi tehtyyn 3D-malliin.

Millainen näkymä Paalutorilta on muutaman vuoden kuluttua? Tulevaisuuden Myyrmäkeen pääsee kurkistamaan nyt keskustan julkisesta ulkotilasta, eli katu-, tori- ja puistoalueista,  tehdyn 3D-mallin avulla.

Mallista tehdyssä pelissä jokainen voi kokeilla, miten eri pinnoite-, valaistus- tai kalustevaihtoehdot vaikuttavat paikan lopputulokseen. Pelaaja voi myös jättää mielipiteensä siitä, minkä tyyppisen taideteoksen haluaisi Paalutorille. Väri- ja materiaalivalintoja voi tarkastella päivä- ja yönäkymissä.

Pelin avulla kerätään asukkaiden mielipiteitä ja hyödynnetään niitä taustatietoina julkisen ulkotilan jatkosuunnittelussa.

Peli ja ohjeistus sen käyttöön löytyvät  tästä.

Peliä voi käyttää sekä tietokoneella että uusimmilla älypuhelimilla tai tableteilla ja se toimii Mozilla Firefox, Google Chrome tai Microsoft Edge -selaimilla. Peli on pelattavissa 31.1.2017 saakka.

Kaavoituksella tiivistetään asumista

Julkisen ulkotilan suunnittelun lisäksi Myyrmäen keskustaan laaditaan parhaillaan asemakaavan muutosta. Kaavassa asumista tiivistetään ja palvelutaso paranee.

Visiona on tuottaa laadukasta kaupunkimaista asumista ja raikasta uutta ympäristöä ja ulkotilaa, jossa ihmisillä on hyvä asua ja asioida.

3D-mallinnus on tehty kaavaluonnosvaiheessa, joten rakennusten julkisivut ovat luonnosvaiheen suunnitelmia ja tarkentuvat jatkossa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia