Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen hakee valituslupaa osaan asfalttikartellin vahingonkorvauspäätöksistä

Lemminkäinen hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa osaan Helsingin hovioikeuden asfalttikartellia koskevista vahingonkorvauspäätöksistä.

Lemminkäinen hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa osaan Helsingin hovioikeuden asfalttikartellia koskevista vahingonkorvauspäätöksistä.

Yhtiön näkemyksen mukaan päätöksiin liittyy kysymyksiä, jotka hovioikeus on ratkaissut aiemmasta oikeuskäytännöstä poikkeavalla tavalla tai joista ei ole vakiintunutta oikeuskäytäntöä. Näitä ovat esimerkiksi valtion vastuuseen ja arvonlisäveroon liittyvät kysymykset.

Lemminkäinen hakee valituslupaa niistä valtion ja yhteensä 13 kunnan kanteita koskevista hovioikeuden päätöksistä, joissa kantajien vaatimukset hyväksyttiin osittain ja joiden osalta yhtiö ei ole saavuttanut sovintoratkaisua hovioikeuden päätösten jälkeen.

Lemminkäinen ilmoitti 7. joulukuuta sopineensa kymmenen kunnan (Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuhmo, Lappeenranta, Lieksa, Naantali, Raisio, Äänekoski) kanssa, etteivät osapuolet hae korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden päätöksistä. Tämän jälkeen yhtiö on tehnyt vastaavan sovintoratkaisun vielä seitsemän kunnan (Iisalmi, Kajaani, Kuopio, Nivala, Pori, Siilinjärvi, Suomussalmi) kanssa. Sovintojen taustalla on osapuolten halu päättää pitkään jatkunut oikeudenkäynti ja välttää lisäkustannukset. Sovintosopimuksissa ei oteta kantaa mahdollisen korvausperusteen olemassaoloon.

Helsingin hovioikeus antoi 20. lokakuuta päätöksensä asfalttikartelliin liittyvistä vahingonkorvauksista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen hakee valituslupaa osaan asfalttikartellin vahingonkorvauspäätöksistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat