Kokeile kuukausi maksutta

Peikon kiinnityslevyissä havaittu laatupoikkeamia

Peikon Welda-kiinnityslevymallien toimituseristä on paljastunut laatupuutteita. Puute paljastui asiakasreklamaation kautta.

Peikon Welda-kiinnityslevymallien toimituseristä on paljastunut laatupuutteita. Puute paljastui asiakasreklamaation kautta.

Ongelma koskee tietyllä hitsausmenetelmällä hitsattujen normaalista teräksestä valmistettujen tappien sekä ruostumattomien tai haponkestävien levyjen liitosta.

”Yhdellä työmaalla henkilönostin oli törmännyt putkikannakkeeseen, joka oli hitsattu kiinnityslevyyn. Hitsaus petti tappien ja levyn väliltä ja putki irtosi. Normaalisti betonin olisi pitänyt murtua. Kyseisessä kohteessa tappien ja levyjen kombinaatio ei toiminut”, Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila sanoo.

”Myös toinen tapaus on paljastunut. Molemmissa kohteissa rakennetta vahvistetaan jälkikäteen.”

Rusilan mukaan ongelma on hitsauksen laaduntarkkailun pettämisessä. Tietyissä kiinnityslevymalleissa hitsattiin poikkeuksellisesti pieniä sarjoja puoliautomaattisesti pienestä sarjakoosta johtuen, ei automaattihitsauksella.

Peikko tarkistaa kaikki kuormituspisteet Lahdessa

Kyseisten kiinnityslevyjen kymmenen millimetrin tapin pitäisi kestää vetoa 36 kN, mutta nyt kyseisistä eristä on löytynyt alhaisempia kestävyyksiä.

Kyseisiä kiinnityslevyjä on toimitettu asiakkaille 2 321 kappaletta, joka on Peikon mukaan 0,8 prosenttia kyseisen tuoteryhmän kokonaistoimituksista. Levyt on toimitettu kesäkuun 9. päivän jälkeisenä aikana.

Peikon myynti on lähestynyt erikseen niitä asiakkaita, joita mahdollinen ongelma koskee. Heille on toimitettu lista palautettavista tuotteista sekä ohjeet, miten toimitaan, jos kyseisten toimituserien tuotteita on jo ehditty käyttämään tuotannossa.

Rusilan mukaan Peikon tehtaalla Lahdessa on 130 kuormituspistettä. Laatuongelma koskee näistä yhtä. Hän sanoo, että yritys tarkastaa kaikki kuormituspisteet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikon kiinnityslevyissä havaittu laatupoikkeamia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat