Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Skanska rakentaa Satolle 16-kerroksisen tornitalon Espooseen

Skanska rakentaa Sato Rakennuttajille 16-kerroksisen tornitalon sekä sen yhteyteen Satolle, SRV:lle ja Ilmariselle yhteisen pysäköintihallin Espoon Perkkaaseen.

117-asuntoisen vuokrakerrostalon rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asukkaat pääsevät muuttamaan keväällä 2018.

Espoon Perkkaaseen kohoavaan tornitaloon tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yksiöistä neliöihin. Asuntojen keskipinta-ala on 45,5 neliömetriä.

Talon yhteyteen rakennetaan lisäksi 193-paikkainen Kiinteistö Oy Espoon Perkkaantalon paikoitushalli Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n ja sen naapurikiinteistöjen käyttöön.

”Etenkin pienille, yhden hengen talouteen sopiville asunnoille riittää nyt kysyntää. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5 nousee sijainniltaan ihanteelliseen paikkaan monipuolisten palveluiden äärelle, Sellon kauppakeskuksen ja Leppävaaran juna-aseman läheisyyteen. Perkkaa on kasvava alue, jonka kehittämisessä olemme olleet mukana jo kaavavaiheesta lähtien”, kertoo Saton rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen.

”Tornitalon 14. kerrokseen rakennetaan talon asukkaiden käyttöön suuret avoterassit, ja talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä. Tornitalon julkisivu saa ylleen vaalean päävärityksiin, mutta alempiin kerroksiin on valittu tumma, graafinen betonipinta, joka yhdistää talon ympäristöönsä. Tässä talossa tumman betonipinnan aiheet on otettu läheiseltä Vermon raviradalta”, kertoo kohteen työpäällikkö Marko Haapalainen Skanskasta.

Tornitalon on suunnittelut arkkitehti Mika Smolander Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia