Kokeile kuukausi maksutta

Taloussanomat: Terrafamen hallituspomo Lauri Ratia kuittasi kaivosyhtiöltä myös isot konsulttipalkkiot

Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on toiminut myös yhtiön konsulttina perheensä yhtiön kautta. Asiasta kertoi Taloussanomat.

Kuuntele juttu

Ratia valittiin Terrafamen hallituksen puheenjohtajaksi kesällä 2015. Lisäksi konsernin emoyhtiö Terrafame Group maksoi hänen perheensä omistamalle Beanio-yhtiölle asiantuntijapalkkioita puolen vuoden ajalta 150000 euroa.

Ratia ei ole kuitenkaan ollut mukana valitsemassa itseään Terrafame Groupin konsultiksi, sillä päätöksen palveluiden ostamisesta Beaniolta teki Terrafame Groupin hallitus, johon Ratia ei ole missään vaiheessa kuulunut.

Terrafame Groupin toimitusjohtaja Matti Hietanen kertoi Taloussanomille, että Ratian konsulttitehtävät liittyivät pääasiassa toiminnan ylösajoon, kun Talvivaaran kaivostoimintaa siirrettiin uudelle yhtiölle, jolla ei vielä ollut valmista organisaatiota.

”Töitä oli siinä vaiheessa ympäri vuorokauden, ja Ratia teki paljon muutakin kuin hallituksen puheenjohtajalle kuuluvia tehtäviä. Konsulttitehtävistä on laskutettu tuntipohjaisesti”, Hietanen sanoi Taloussanomille.

Ratia on jatkanut asiantuntijatöiden tekemistä myös tänä vuonna, ja Hietasen arvion mukaan Ratialle kertyy palkkioita myös tältä vuodelta noin 150000 euroa.

Taloussanomien uutinen aiheesta löytyy kokonaisuudessaan tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Taloussanomat: Terrafamen hallituspomo Lauri Ratia kuittasi kaivosyhtiöltä myös isot konsulttipalkkiot”

  1. ”Nyt on hyvät neuvot kalliit.” – Sanoi Ratian Lauri, kun itse itseltään ohjeita osti.

  2. Talvivaaran nimen voisi vaihtaa kuppausvaaraksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat