Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki-Vantaan lentoasemalle nousee uusi hotelli

Hotelliketju Scandic avaa uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle ensi vuonna.

Hotelliketju Scandic avaa uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle ensi vuonna.

Uusi hotelli avataan ennen esimerkiksi Finnairin käyttämään ja sen toimintakeskuksena tunnettuun kiinteistöön lentoaseman kylkeen noin 100  metrin päähän terminaali 2:sta.

Lentoaseman alueella toimii nyt kolme hotellia. Uuteen hotelliin valmistuu 148 huonetta ja kokoustiloja. Hotelli käyttää kiinteistön toisesta päästä tiloja neljän kerroksen verran.

Scandic Helsinki Airportin rakennustyöt alkavat purkutöillä tammikuun aikana ja valmistuvat reilun vuoden kuluttua vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Kiinteistön omistaa Finavian tytäryhtiö LAK Real Estate. Osa kiinteistöstä jää Finavian käyttöön.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Helsinki-Vantaan lentoasemalle nousee uusi hotelli”

 1. Olisi joskus mukava nähdä mihin laskelmiin nämä perustuvat. Kuinka paljon odotetaan kasvua lentokentän käyttöön jne.

  1. Todennäköisesti siihen, että vuonna 2015 oli lentoasemalla 16 miljoona matkustajaa ja tänä vuonna on jo raja ylitetty 17 miljoonalla. Lisäksi esim. Finnair kasvattaa toimintaansa ja avaa uusia reittejä ja jo nykyisille reiteille lisää kapasiteettia.

  2. Ei kai kaikki lentokenttähotellien käyttäjät lentokenttää edes käytä. Itsekin olen joskus käynyt yöpymässä lentokenttähotellissa ilman, että olen ollut lentomatkalla mihinkään. Ja joskus taas olen yöpynyt lentokenttähotellissa lentomatkan yhteydessä. Lentokenttähotellit ovat matkailusesonkien ulkopuolella usein seudun edullisimpia hotellitason yöpymispaikkoja. Lentokenttähotellit saavat näin asiakasvirtaa sekä lentomatkaajista että muista. Pirkkalan lentokentältä puuttuu vielä kokonaan lentokenttähotelli, mikä on lentokentän kannalta puute varsinkin kauempaa lentokentälle tulevien kannalta. Saa nähdä, rakennetaanko sinnekin lentokenttähotelli jossain vaiheessa.

 2. Kaksi hotellia vierekkäin: tämä ja Hilton.

  Mutta kysymys, erityisesti niille jotka ymmärtävät: Miten näiden lentokenttähotellien ääneneristys on toteutettu?

  Lähinnä mietin, minkälainen viihtyvyys ja melutaso siellä hotellissa on lentokoneiden vuoksi. Jo lentokentän parkkipaikalla lentokonemelu on kovaa, joten miten mahtaa olla sisällä?

 3. Lentokenttähotelleista on hyvät yhteydet keskustaan,niissä yöpyminen on halvempaa ja niissä ei viikonloppuisin ole häiritsevää meteliä tai yökerhoa/humalaisia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat