Kokeile kuukausi maksutta

Lukitusjärjestelmä on taloyhtiön vastuulla

Abloyn tilastojen mukaan jopa 70 prosentissa suomalaisista kotitalouksista on vapaasti kopioitavissa oleva avainjärjestelmä.

Abloyn tilastojen mukaan jopa 70 prosentissa suomalaisista kotitalouksista on vapaasti kopioitavissa oleva avainjärjestelmä.

Taloyhtiön vastuulla on huolehtia kiinteistön lukitusjärjestelmästä, ja tarvittaessa uusia lukitusjärjestelmä vastaamaan nykyajan vaatimuksia.  Kiinteistöliitto muistuttaa, että taloyhtiön roolina on huolehtia, että avainturvallisuudella ehkäistään esimerkiksi asuntomurtoja.

”Yhtiön tulee huoltaa lukitusjärjestelmää säännöllisesti”, Kiinteistöliiton lakimies Kaisu Terkki muistuttaa.

Terkki on huolissaan Abloyn tilastotiedoista. ”Taloyhtiön tulisi pitää huolta, että sen lukitusjärjestelmä on riittävän moderni ja mahdollisimman turvallinen.”

Remontit ja huoltoyhtiön pääsy taloon huomioitava

Remonttien aikana lukitusturvallisuuteen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. ”Urakan ajaksi pitää määritellä lukituksesta vastaava henkilö. Hän pitää kirjaa siitä, mitä avaimia on luovutettu millekin toimijalle, ja huolehtii avainten palauttamisesta urakan päättyessä”, Terkki muistuttaa.

Toimivalla lukituksella taloyhtiö vähentää murtojen riskiä, mutta turvaa myös huoltoyhtiön ja pelastusviranomaisten pääsyn taloon tarvittaessa. Kun esimerkiksi nettiyhteys katkeaa, olisi taloyhtiön avainten syytä olla helposti saatavilla teleoperaattoria varten.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lukitusjärjestelmä on taloyhtiön vastuulla”

  1. Mainosjuttu, vaikkakin tärkeä asia. Abloyko Kiinteistöliiton ”yhteistyökumppani”? Valitettavasti lukitusjärjestelmissä ei riittävästi kilpailua.

  2. Näitä mainoksia julkaistaan tasaiseen tahtiin, Abloylla on liiketoimintaa ja sitä täytyy markkinoida.
    On ihan totta, avaimet ovat kopioitavissa, mutta ennemminkin on kyse siitä miten avaimet päätyvät kopioitavaksi. ”Riittävän moderni ja mahdollisimman turvallinen” – jos asia olisi näin ja se kiinnostaisi myös Abloyta, pitäisivät he huolta etteivät avainaihiot ja kopiointivälineet olisi niin helposti saatavilla. On kuitenkin Abloyn liiketoiminnallisten etujen mukaista, että hyvissä ajoin patenttien umpeutuessa avainaihioita ja jäljennyslaitteita on joka niemessä ja notkossa saatavilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat