Talotekniikka Talous Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

LVI-tekninen kauppa miljardivauhdissa

LVI-tukkukauppaa tehtiin viime vuonna ennätystahtiin.

Vuoden 2016 myynti ylsi kaiken kaikkiaan 1 036 miljoonaan euroon. Edellinen tukkujen kautta myyty ennätystulos vuodelta 2008 ylittyi reippaasti.

Koko vuoden osalta kokonaismyynti parani 4,2 prosentilla vuoden 2015 lukuihin verrattuna. Kaikkien vuoden 2016 vuosineljännesten myynti koheni edellisvuoden lukuihin verrattuna.

Myyntiä vauhditti rakentamisen ja erityisesti uudisrakentamisen elpyminen. Ennustelaitokset arvioivat, että tänä vuonna uudisrakentaminen kasvanee edelleen vaikka kovin nousukiito tasoittuukin. Korjausrakentamisen osuus voi hieman laskea.

Alan tulevaisuus näyttää juuri nyt varsin valoisalta, LVI-Teknisen Kaupan Liiton toiminnanjohtaja Magnus Sirén arvioi.

”Uudisrakentaminen on saatu kasvuun ja vaikka korjausrakentaminen hieman vähenisikin, 1980-1990 -lukujen taitteen ylikuumentuneessa buumissa tehdyt rakennukset alkavat olla nyt korjauskypsiä, niin että ainakin tarve korjaamiselle tulee pysymään suurena. Korjausrakentamista edistää myös kuluttajien vahva luottamus talouteen – vastaavia lukuja on viimeksi nähty vuonna 2011. Myös tuoreimmat tiedot vuoden 2016 lopulla asuntorakentamisen rakennuslupien määristä takaavat, että töitä tulee LVI-puolella riittämään koko vuoden 2017”, Sirén sanoo.

Myyntitilastoa ylläpitää LVI-Teknisen kaupan liitto ry.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Mitäs sitten kun nykyiset megaprojektit loppuu ja rahat on finito jos vientiä ei saada vetämään? Kuinka monta työpaikkaa lähtee taas sekä rakennuspuolelta ja tukkukaupasta ja kaupan alalta muutenkin? Onkohan kukaan taas miettinyt vuotta pidemmälle asioita, ei tällä sisämarkkinatouhulla ja lainarahalla edelleen voida koko maata elättää kovin montaa vuotta…

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia