Palkitussa korttelissa on Ara-asuntoja, hitaseja ja opiskelija-asuntoja

Ara on myöntänyt Vuoden Parhaat Ara-neliöt –tunnustuspalkinnon Sukupolvienkorttelille Helsingin Jätkäsaaressa.

Sukupolvien kortteli Jätkäsaaressa.

Korttelin yhteisöllisyyttä korostava konsepti edustaa uutta ajattelua Suomessa. Samassa korttelissa on Ara-vuokra-asuntojen lisäksi myös opiskelija-asuntoja ja hintasäänneltyjä hitas-omistusasuntoja.

Kortteli toteuttaa ajatusta laajennetusta kodista, jossa asukas voi hyödyntää kattavia yhteisiä tiloja, kuten pesulaa, aulan kahvilaa ja oleskelutiloja sekä kuntopolkunakin toimivaa sisäkatua. Korttelin asukkaille tarjotaan myös yhteisöllisyyskoordinaattorin palveluja.

Keskeinen toimija on Setlementtiasunnot Oy, joka on rakennuttanut kortteliin vuokra-asuntoja Aran korkotukilainalla sekä eri kerroksiin hajasijoitettuja asuntoja liikuntaesteisille henkilöille. Opiskelija-asunnot on rakennuttanut Hoas, ja hitasit Asuntosäätiö.

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti Mari Matomäki (Arkkitehtitsto Hedman & Matomäki), ja rakennusurakoinnin ovat toteuttaneet NCC Rakennus (Asuntosäätiö ja Setlementtiasunnot) ja Skanska Talonrakennus (Hoas). Koko kortteli valmistuu tämän vuoden helmikuussa.

Ara kehuu korttelin yhteisöllisyyttä korostavaa konseptia sekä kohteen poikkeuksellisen huolellisesti mietittyjä yhteistiloja.

Ara-päivässä ensimmäisen kerran annettu tunnustus myönnetään jatkossa vuosittain uudisrakentamis- tai perusparantamiskohteelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Palkitussa korttelissa on Ara-asuntoja, hitaseja ja opiskelija-asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat