Ilmarinen ylitti energiatehokkuustavoitteensa

Vuodenvaihteessa päättynyt energiatehokkuussopimuskausi onnistui Ilmarisen kiinteistöissä yli  yrityksen tavoitteiden.

Vuodenvaihteessa päättynyt energiatehokkuussopimuskausi onnistui Ilmarisen kiinteistöissä yli  yrityksen tavoitteiden.

Toimitilakiinteistöissä saavutettiin vuositasolla noin 8 600 MWh:n säästöt ja asuinkiinteistöissä noin 4 200 MWh:n säästöt, jotka vastaavat yhteensä noin 650 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Toimitilakiinteistöjen energiatehokkuussopimuskausi kattoi vuodet 2008-2016. Ilmarisen saavuttama energiansäästö 8 600 MWh ylitti sopimuksen tavoitteen noin 30 prosentilla. Sopimuksen piirissä oli kauden päättyessä yhteensä 24 toimitilakiinteistöä. Säästöt ovat Ilmarisen mukaan seurausta pitkäjänteisestä energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävästä toiminnasta.

”Toimitilakiinteistöissä on siirrytty perinteisestä kompressorijäähdytyksestä ympäristöystävällisempään kaukojäähdytykseen siellä missä se on ollut mahdollista. Lisäksi on uusittu muun muassa ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmiä ja laitteita tehokkaampiin sekä panostettu kiinteistöjen tekniikkaa ja sisäolosuhteita ohjaaviin automaatiojärjestelmiin. Myös tilakohtaisia olosuhdemittauksia ja säätöjä on lisätty ja parannettu”, Ilmarisen kiinteistöpäällikkö Heikki Niemi sanoo.

Energiakatselmuksissa havaittuja toimenpide-ehdotuksia toteutettiin toimitilakiinteistöissä sopimuskaudella kaikkiaan 117 kappaletta ja erillisiä energiatehokkuushankkeita ja -investointeja oli yhteensä 73 kappaletta.

Vuokra-asuntopuolella saavutetut säästöt olivat sopimuskauden aikana vuositasolla noin 4 200 MWh, joka ylittää kauden tavoitteen 33 prosentilla. Asuntopuolella säästöt ovat seurausta pääosin laajemmista perusparannushankkeista, joissa energiatehokkuuden parantaminen on ollut tärkeässä roolissa. Esimerkiksi vesikattoja, ikkunoita ja talotekniikkaa on uusittu. Perusparannuksilla D- ja E-energiatehokkuusluokan kiinteistöjä on saatu muutettua jopa B-luokkaan.

Myös ulkovalaistuksen ja yleisten tilojen valaistuksen energiatehokkuuden parantaminen sekä vedenkulutuksen huoneistokohteinen mittaaminen ja vesikalusteiden virtaamien säätö ovat olleet tärkeässä roolissa energiasäästöjen saavuttamisessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen ylitti energiatehokkuustavoitteensa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi