Kokeile kuukausi maksutta

Peab rakentaa tornitalon Helsingin Jätkäsaareen – suunnittelusta arkkitehtuurikilpailu

Peab ja Helsingin kaupunki ovat yhteistyössä käynnistäneet arkkitehtuurikutsukilpailun Jätkäsaaren korttelin 20067 tontin 3 suunnittelusta asuinkäyttöön. Kilpailulla haetaan suunnitelmaa urbaaniin ja ainutlaatuiset merimaisemat huomioivaan 12-kerroksiseen tornitaloon.

Peab ja Helsingin kaupunki ovat yhteistyössä käynnistäneet arkkitehtuurikutsukilpailun Jätkäsaaren korttelin 20067 tontin 3 suunnittelusta asuinkäyttöön. Kilpailulla haetaan suunnitelmaa urbaaniin ja ainutlaatuiset merimaisemat huomioivaan 12-kerroksiseen tornitaloon.

Kilpailun järjestäjät kutsuneet arkkitehtuurikilpailuun seuraavat suunnittelijat: Arkkitehdit Anttila & Rusanen oy, Serum Architects ltd, Anttinen Oiva Arkkitehdit oy sekä Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen oy. Kilpailuaika on 27.1­.–31.3.2017. Kilpailutöiden palkintojen jako ja julkistaminen tapahtuu toukokuun alussa.

Syksyllä 2016 järjestetyn tontinluovutuskilpailun perusteella Peab kehittää kortteliin kaksi hanketta, arkkitehtuurikilpailun kohteena olevan 12-kerroksisen tornitalon sekä 6-kerroksisen lamellitalon Saukonkanavan varteen. Ensimmäiset asunnot tulevat markkinointiin vuonna 2018.

”Olemme määrätietoisesti vahvistamassa asemaamme pääkaupunkiseudun asuntomarkkinassa, ja kohde on erinomainen jatko nyt käynnissä olevalle Kruunuvuorenrannan hankkeellemme. Jätkäsaari on merellinen ja urbaani osa kantakaupunkia, ja uskomme, että arkkitehtuurikutsukilpailulla saavutamme juuri kohderyhmämme kaipaamaa rohkeutta ja edelläkävijyyttä”, Riku Patokoski Peabilta toteaa.

Jätkäsaari sijaitsee Helsingin eteläkärjessä monipuolisten palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä. Teollisuus- ja satamakäytössä olleet ranta-alueet muuttuvat asumisen, työpaikkojen ja palveluiden uudeksi kaupunginosaksi. Valmistuessaan Jätkäsaaressa tulee asumaan noin 18000 henkeä ja työpaikkoja alueelle tulee noin 6000.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab rakentaa tornitalon Helsingin Jätkäsaareen – suunnittelusta arkkitehtuurikilpailu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat