Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi reippaasti marraskuussa

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi viime marraskuussa 10,9 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi viime marraskuussa 10,9 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.

Rakentamisen alasektoreista liikevaihto kasvoi marraskuussa talonrakentamisessa peräti 17,2 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 11,2 prosenttia. Sen sijaan maa- ja vesirakentamisessa tuli takapakkia 6,0 prosenttia.

Pidemmässä kolmen kuukauden tarkastelussa kasvu ei ollut aivan yhtä voimakasta. Koko rakentamisen yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi syys-marraskuussa 8,2 prosenttia vuoden takaisesta vastaavasta jaksosta. Talonrakentamisen liikevaihto kasvoi kyseisellä jaksolla 10,7 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 7,9 prosenttia sekä maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 3,1 prosenttia.

Myös myynnin määrä kasvoi

Marraskuussa 2016 rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 8,3 prosenttia marraskuuhun 2015 verrattuna. Samalla jaksolla talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 14,3 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 8,4 prosenttia. Maa- ja vesirakennusyritysten myynnin määrä supistui 6,5 prosenttia.

Syys-marraskuussa 2016 rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 5,7 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi vastaavalla ajanjaksolla 7,8 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan 5,1 prosenttia sekä maa- ja vesirakentamisen 3,1 prosenttia.

Yritysten myynnin määrä -indeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi reippaasti marraskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat