Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolan uimahallia on remontoitu jo 13 vuotta

Tapiolan uimahallin viimeaikaiset korjaukset ovat ilmenneet osittain turhiksi, sillä nyt altaan seiniin kiinnitettyjä laattoja joudutaan hakkaamaan uudelleen pois.

Tapiolan uimahallin viimeaikaiset korjaukset ovat ilmenneet osittain turhiksi, sillä nyt altaan seiniin kiinnitettyjä laattoja joudutaan hakkaamaan uudelleen pois.
Kuuntele juttu

Altaan kosteusongelmat ovatkin syvemmällä kuin alun perin arveltiin.

Ison altaan laatat joudutaan irrottamaan, sillä altaan kosteusongelmat näyttäisivät ulottuvan betonirakenteeseen asti. Tästä syystä altaan betonia hakataan irti ja allas valetaan osittain kokonaan uudelleen, kertoo Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksen suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen.

”Me teemme nyt mahdollisimman kokonaisvaltaisen selvityksen uimahallin tilanteesta. Tarkoitus on ainakin piikata huono betoni pois ja valaa tilalle uutta”, Martinsen kertoo.

Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja siihen liittyvät viivästymiset eivät ole aivan uusi asia. Uimahallin korjaustöiden viivästymisestä uutisoitiin Helsingin Sanomissa jo vuonna 1998 eli 19 vuotta sitten. Silloin kerrottiin, että uimahalli on päässyt huonoon kuntoon ja ”vaatisi nopeaa korjaamista”. Nyt voidaan sanoa, että aivan käden käänteessä korjaaminen ei ole tapahtunut.

Noin yhdeksän miljoonan euron arvoinen peruskorjaus ja laajennus alkoivat lopulta vuonna 2004 alussa ja valmistuivat vuonna 2005 arkkitehtuuripalkinnon saattelemana.

Uima-altaiden kosteusongelmat paljastuivat kuitenkin melko pian ja vuonna 2015 ja aloitettiin uudet korjaukset. Nämä eivät ole edenneet toivotulla tavalla, sillä laattojen poistaminen ja kiinnittäminen uudelleen eivät ole tuottaneet odotettua tulosta, vaan eteen on tullut aina vain uusia ongelmia.

Tuorein näistä on betonirakenteen kosteusongelma.

Uudet korjaukset ovat maksaneet jo yli 1,3 miljoonaa euroa ja niiden aikana tehdyt työt ovat nyt osoittautuneet osittain turhiksi. Korjaustöille on osoitettu rahaa 1,5 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Se tuskin tulee riittämään yhä laajeneviin korjauksiin, sanoo Martinsen. ”Tiedämme enemmän laajuudesta helmikuussa, kun selvitys valmistuu.”

Uimahallissa tehdään pian alkavissa uusissa korjaustöissä muutakin kuin valetaan uima-allasta uudelleen. Tarkoitus on tehdä alakattoon korjauksia ja parantaa ilmanvaihtoa.

”Lisäksi meidän on tutkittava pitääkö avoimelle aulatilalle tehdä jotain. Sinne pääsee kosteutta allasalueelta ja se on ongelmallista. Aulatila on siksi lämmin ja kostea.”

Yksi vaihtoehto voisi Martinsenin mukaan olla aulatilaan asennettu lasiseinä, joka pitäisi kosteuden allasalueella.

Kuinka kauan halli vielä pysyy suljettuna ei Martinsen osaa sanoa. ”Se riippuu siitä kuinka laajasti joudumme korjaamaan. Ei se aukea tänä vuonna missään tapauksessa. Ehkä vuoden 2018 lopulla, mutta sitä on vielä liian aikaista sanoa.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tapiolan uimahallia on remontoitu jo 13 vuotta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat