Kokeile kuukausi maksutta

TS: Turkulainen taloyhtiö voitti miljoonariidan

Turkulainen asunto-osakeyhtiö maksoi rakennusyhtiön tekemistä virheistä yli miljoona euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Turkulainen asunto-osakeyhtiö maksoi rakennusyhtiön tekemistä virheistä yli miljoona euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi rakennusliike Rakentajamestarit Oy:n maksamaan Asunto Oy Betanianpuistolle reilut 1,2 miljoonaa euroa vahingonkorvauksina.

Käräjäoikeuden mukaan rakennusyrityksen tekemät virheet pakottivat taloyhtiön teettämään mittavia korjaustöitä.

Riidassa oli kyse Turun Martissa sijaitsevasta ja 1950-luvulla rakennetusta kiinteistöstä. Siinä on aikoinaan toiminut Betaniakoti-niminen vanhainkoti. Rakentajamestarit hankki seitsemänkerroksisen kiinteistön omistukseensa ja muutti sen asuinkerrostaloksi.

Yritys joutui säilyttämään rakennuksen betonirungon, koska kiinteistö oli suojeltu. Kaikki muu päätyi purkuun. Jo rakennusaikana yritys markkinoi valmistuvia huoneistoja uusina asuntoina. Luovutus tapahtui vuonna 2009, jonka jälkeen alkoivat ongelmat.

Turun Sanomien tietojen mukaan kiinteistön sisäilma haisi homeelta. Ikkunat vuotivat, pannuhuoneen lattialle kertyi vettä ja huoneilmasta löytyi terveydelle haitallisia mikrobeja.

Taloyhtiö pyysi rakennusliikettä useita kertoja korjaamaan puutteet, mutta yritys tarttui vain ”kosmeettisiin” ongelmiin. Ongelmien syitä yritys ei korjannut.

Taloyhtiön mukaan salaojat olivat väärässä paikassa, välikatto rakennettu vastoin määräyksiä ja mittauksissa rakenteista löytyi kosteutta. Lopulta taloyhtiö sai ongelmista tarpeekseen ja korjautti virheen omalla kustannuksellaan.

Oikeudessa taloyhtiö vaati Rakentajamestareita korvaamaan korjauskulut. Rakennusyhtiö kiisti virheet ja väitti taloyhtiön teettämiä tutkimustuloksia vääriksi sekä korjauksia tarpeettomiksi.

Kirjallisista todisteista huolimatta rakennusyhtiö kiisti myyneensä asunnot uusina. Kiistämisellä se yritti väistää taloudellisen vastuunsa, joka koskee rakennuttajan tekemiä virheitä uudisrakentamisessa.

Tuomioistuin määräsi yrityksen korvaamaan taloyhtiölle aiheuttamansa vahingot, joista pelkkien oikeudenkäyntikulujen määrä nousi 173 000 euroon.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “TS: Turkulainen taloyhtiö voitti miljoonariidan”

  1. ’Lycka till’ vaan korvausten perintään.

    1. Rala alkaa olemaan iso vitsi.

      Syksyllä eräs Rala-pätevä remppafirma meni nurin. Kuukausi konkan jälkeen Rala-pätevyys oli edelleen voimassa.

      Vielä pari vuotta sitten Rala-todistuksessa oli kohta ”tilinpäätös”. Ralan mielestä tilinpäätös oli kunnossa vaikka oli 7kk myöhässä. Nykyään ko. kohtaa ei ole. Heitä alkoi vissiin itseääkin hävettää virheellisen tiedon levittäminen. Tilinpäätöksen toimittaminen ajoissa kertoo ainakin minulle paljon yhtiön toiminnasta. Jos tilinpäätös on esim. se 7kk myöhässä niin olisiko se oleellinen tieto minkä tilaajan pitäisi tietää ?

  2. Näin se menee luonto kyllä kostaa väärintekijän tekleet. HYVÄ VEIJO 😉

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat