Kokeile kuukausi maksutta

Fescon investoi uuteen tuotantolaitokseen Hausjärvellä

Kuivatuotealan yritys Fescon investoi uuteen tuotantolaitokseen Hausjärvellä ja laajentaa hiekan jalostustoimintansa myös Hausjärven tehdasalueelle vuoden 2017 aikana.

Kuivatuotealan yritys Fescon investoi uuteen tuotantolaitokseen Hausjärvellä ja laajentaa hiekan jalostustoimintansa myös Hausjärven tehdasalueelle vuoden 2017 aikana.

Yhtiö aikoo käyttää uudessa laitoksessa tuotantotekniikkaa, jolla voi räätälöidä tarkkuusseulottuja hiekkatuotteita asiakaskohtaisesti ja vastata hiekkojen erilaisten partikkelijakaumien kysyntään entistä paremmin. Tähän asti yhtiö on valmistanut hiekkatuotteita Raahen ja Harjavallan tehtailla, joiden toiminnan kehittämisestä hyvänä esimerkkinä on panostus Harjavallan laitoksen automatiikkaan. Investoinnit automatiikkaan kohentavat kustannustehokkuutta.

Fescon osti marraskuussa 2015 Hiekkapojat oy:n ja laajensi näin toimintaansa hiekka- ja mineraalitoimialalla. Tällä toimialalla yhtiöllä on kehitteillä uusi innovaatio, jota on testattu Metsä Boardin Kaskisten laitoksella. Tuote on voimalaitoksissa käytettävän arinahiekan tilalle kehitetty uusi petimateriaali, joka leijuu helpommin eikä likaannu sekä kestää korkeampia palamislämpötiloja verrattuna luonnonhiekkamateriaaliin. Tällä menetelmällä voimalaitosten on mahdollista vähentää hiekkajätteen määrää jopa 80 prosentilla.

Fescon panostaa jatkossa erityisesti golf- ja urheilukentillä käytettävien hiekkojen jakeluun sekä tuottamiseen erilaisten hiekka-, puhallus- ja voimalaitosmateriaalien ohella. Urheilukenttämateriaalien asiakaskunta koostuu muun muassa tekonurmi-, golf-, tennis-, pesäpallo-, ratsastus- ja yleisurheilukenttien valmistajista ja ylläpitäjistä.

Uusi tuotantolaitos Hyvinkään kupeessa, useiden pääkaupunkiseudun golfkenttien läheisyydessä, mahdollistaa jatkossa tehokkaat urheilukenttähiekkojen toimitukset Etelä-Suomen alueella. Uusien tuotantotilojen valmistuttua Hausjärveltä käsin on mahdollista saada myös erilaiset kate-, bunkkeri-, väylä- ja greenihiekat sekä kasvualustat ja erikoistuotteet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fescon investoi uuteen tuotantolaitokseen Hausjärvellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat