Oras Groupin kasvu jatkuu maltillisena – kannattavuus vakaata

Talotekniikan vesikalustevalmistaja Oras Groupin kassavirta ja tase vahvistuivat edelleen. Yrityksen kannattavuus säilyi viime vuonna vakaana.

Talotekniikan vesikalustevalmistaja Oras Groupin kassavirta ja tase vahvistuivat edelleen. Yrityksen kannattavuus säilyi viime vuonna vakaana.

Oras Groupin viime vuoden liikevaihto oli 245,3 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2015 oli 244,8 miljoonaa euroa. Yhtiön operatiivinen liikevoitto oli 25,2 miljoonaa euroa (vuonna 2015 24,9 miljoonaa euroa) eli 10,3 prosenttia liikevaihdosta (10,2).

Yhtiön omavaraisuus nousi edelleen viime vuodesta ja oli 46,1 prosenttia (42,9). Konsernin taseen loppusumma oli 243,3 miljoonaa euroa (236,1).

Yhtiöllä on nyt takanaan kolme kokonaista tilikautta Saksasta ostetun Hansa-kaupan jälkeen. Konsernia on rakennettu tehokkaasti ja esimerkiksi myyntistrategia on uudistettu. Viime vuoden lopussa konserniin perustettiin kaksi strategista liiketoimintayksikköä, Oras ja Hansa.

Oras-liiketoiminta kattaa Pohjois- ja Itä-Euroopan markkinat ja Hansa-liiketoiminta läntisen Manner-Euroopan sekä vientimarkkinat. Liiketoimintayksiköiden toimintaa tuetaan konsernin yhteisillä tukitoiminnoilla.

”Oras Group on nyt valmiina kasvuun. Vuosi 2017 on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja tilauskantamme on vahva. Uudistamme noin kolmaosan tuoteportfoliostamme ja viime viikolla esittelimme uutuustuotteitamme alan tärkeimmillä messuilla Frankfurtissa”, toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi kertoo.

Yhtiö työllistää 1 354 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oras Groupin kasvu jatkuu maltillisena – kannattavuus vakaata”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat