Talotekniikka Uutiset Johanna Aatsalo Ei kommentteja

Ruotsalaisyhtiö LVI- ja sähkökaupoilla Helsingissä

Ruotsalainen talotekniikan suuryhtiö Instalco on ostanut pääkaupunkiseudulta kaksi talotekniikka-yhtiötä.

Ostamalla LVI- ja sähköalalla toimivan Uudenmaan LVI-Talon sekä sähköliike Uudenmaan Sähkötekniikka JP:n Instalco laajentaa toimintaansa Suomessa. Vuotta aiemmin se hankki omistukseensa Voltmen-yhtiön.

Yhtiö panostaa nyt voimakkaasti Suomeen ja tehtyjen kauppojen jälkeen se voi kilpailla sähkö- ja LVI-urakoista Helsingin seudulla.

”Ostetut yhtiöt ovat erittäin hyvin hoidettuja ja näemme esimerkiksi keskenäisessä yhteistyössä paljon  synergiaetuja. Markkinatilanne on positiivinen ja lisäksi markkinoilla on samankaltaisuuksia Ruotsin ja Norjan markkinoiden kanssa, joten voimme hyödyntää olemassa olevaa osaamistamme Suomessakin”, yhtiön Suomen toiminnoista vastaava Robin Boheman kertoo.

Instalco noudattaa yritysostoissaan mallia, jossa ostettu yhtiö säilyttää oman brändinsä ja toimintansa mutta saa samalla käyttöönsä Instalcon keskeisen osaamisen ja mahdollisuuden tarjota urakoita yhdessä konsernin muiden yhtiöiden kanssa. Yhtiön mukaan tämä toimintamalli lisää toiminnan asiakasläheisyyttä ja varmistaa urakoiden korkean laadun.

”Asiakas saa talotekniikan palvelun samasta pisteestä”, Boheman jatkaa.

Molempien yritysten perustajat ja aiemmat omistajat eli LVI-Talon Pekka Järvinen, Ari Jokelainen ja Kari Kettunen sekä Sähkötekniikan Juha Pelkonen jatkavat toimintaansa omissa yhtiöissään ja heistä tulee myös Instalcon osakkaita.

Instalcolla on toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 300 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu 30 yhtiötä. Ne työllistävät yhteensä noin 1 500 työntekijää. Instalcon omistavat FSN Capital ja yli 190 työntekijää.

 

 

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia