Arkkitehtuuri Kiinteistöt Rakentaminen Suunnittelu Talous Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

UKI Arkkitehdit hakee merkittävää kasvua pk-seudulta – osti helsinkiläisen Arkkitehtitoimisto Arknovan

Oululainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit pyrkii entistä vahvemmin pääkaupunkiseudun suunnittelumarkkinoille. Yritys on juuri solmitulla kaupalla hankkinut omistukseensa pitkään Helsingissä toimineen Arkkitehtitoimisto Arknovan.

Vuonna 1977 perustettu Arknova jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa Helsingissä entisellä nimellään UKI Arkkitehtien tytäryhtiönä. Arknovan palveluksessa on neljä henkeä.

Kauppa toteuttaa osaltaan oululaisyrityksen strategiaa, joka tähtää toiminnan määrätietoiseen kasvattamiseen akselilla Oulu–Jyväskylä–Helsinki.

Jyväskylässä UKI Arkkitehdeillä on ollut toimisto jo useita vuosia. Arknovan hankinta Helsingistä on UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkisen mukaan johdonmukainen jatko laajentumissuunnitelman toteuttamiselle.

”Meillä on tähän mennessä ollut suunnitteluprojekteja pääkaupunkiseudulla aina silloin tällöin. Emme kuitenkaan ole erityisesti hakeneet asiakkaita sieltä. Nyt tarkoituksemme on Arknovan avulla kasvaa pääkaupunkiseudun isoilla markkinoilla huomattavasti”, Heikkinen sanoo.

Hän arvioi, että UKI Arkkitehdit ja Arknova ovat profiililtaan varsin samanlaisia toimistoja, mutta niiden vahvuudet täydentävät kuitenkin sopivasti toisiaan. Samaa mieltä on Arknovan toimitusjohtaja Pekka Jämsä.

”UKI Arkkitehdit tuo meille lisää kapasiteettia ja esimerkiksi 3D-suunnittelumenetelmien osaamista. Me puolestamme tuomme tähän kokonaisuuteen pääkaupunkiseudun markkinoiden tuntemusta, pitkäaikaisia asiakkuuksia ja muun muassa raideliikenteeseen liittyvien rakennusten suunnittelukokemusta”, Jämsä toteaa.

UKI Arkkitehdit on pian jo kuusikymmentä vuotta toiminut arkkitehtitoimisto, jonka palveluksessa on tätä nykyä runsaat neljäkymmentä henkeä.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia