Talous Rakennustuote Rakennuslehti Yksi kommentti

Consoliksen pääomistaja vaihtui

Parman omistavan Consoliksen pääomistaja on vaihtunut pääomasijoitusyhtiöstä toiseen.

Ranskalainen pääomasijoitusyhtiö LBO France on myynyt omistusosuutensa maailmanlaajuisesti toimivalle pääomasijoitusyhtiö Bain Capital Private Equitylle. Kauppa saatettiin päätökseen 20. huhtikuuta.

”Konsernitasoisilla hankkeilla on voimakas painoarvo toimintamme kehittämisessä. Uusi omistaja on jo nyt osoittanut vahvan halunsa kehittää yhtiötä edelleen”, Parman väliaikainen toimitusjohtaja Jarmo Viljanen sanoo.

Parma, Rajaville ja Parma rail ovat Consoliksen Suomessa toimivat yhtiöt. Consolis toimii 28 eri maassa, työllistää noin 10000 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli noin 1,4 miljardia euroa.

”Tämä on hyvä uutinen konsernillemme. Bain Capitalin investointi antaa meille mahdollisuuden toteuttaa muutosohjelmaamme ja asettaa myös hyvän perustan saavuttaa tavoittelemamme 2 miljardin euron liikevaihto vuoteen 2020 mennessä”, Consoliksen toimitusjohtaja Nicolas Yatzimirsky toteaa.

Vuonna 1984 perustettu Bain Capital Private Equity on investoinut yli 300 yritykseen.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Tätä päivää

    Po -sijoittajat nakkailevat isoja taseita toisilleen vero ja/tai rahoituskuviosyistä. Täytyy toivoa että bisnes kehittyy tai edes pysyy hengissä tässä kyydissä.
    Omistajan sitoutuminen on ennen ollut ja olisi edelleen keskeinen pitkäaikaisen arvonkehityksen elementti.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia