Talous Rakentaminen Työelämä Rakennuslehti Ei kommentteja

Etera sijoitti yli miljoonan rakennusalan henkilöstövuokrausfirmaan

Eläkevakuutusyhtiö Etera on sijoittanut yli miljoona euroa rakennusalan työvoimavuokraukseen erikoistuneeseen Bolt.Worksiin (ent. Briko oy). Sijoituksellaan Etera sai Bolt.Worksista 19,9 prosentin omistusosuuden.

”Etsimme jatkuvasti sijoitussalkkuumme yhtiöitä, jotka uuden teknologian avulla pyrkivät muuntamaan ja tehostamaan perinteisempien toimialojen liiketoimintamalleja. Bolt.Worksin dynaamisella johdolla ja asiantuntevalla hallituksella on hyvät edellytykset hakea voimakasta kasvua toimimalla uudella tavalla”, Eteran yrityssijoitusjohtaja Sauli Hämäläinen sanoo.

Bolt.Works on julkistanut rakennusalan henkilövuokraukseen Bolt-mobiilipalvelun. Sen tarkoituksena on poistaa vuokratyövoiman välittämisestä välikädet. Työnantaja lähettää mobiilipalvelun kautta työkutsun suoraan sopivalle työntekijälle. Siten työnantajan pitäisi saada nopeammin tekijöitä työmaalle. Työntekijä puolestaan päättää itse, milloin hän tekee töitä ja kenelle.

Bolt-mobiilipalvelu näyttää työntekijöidensä saamat arviot asteikolla 1–5. Hyvät arvosanat saaneille työmiehille voidaan myös maksaa parempaa palkkaa.

”Rakennusalalla on jatkuva ongelma työn ja työvoiman kohtaamisen kanssa. Myös vuokratyövoiman kohtelu on paikoitellen kirjavaa. Boltin tavoitteena on tarjota uusi tapa kehittää koko alan työllistämisen malleja”, Bolt.Worksin toimitusjohtaja Tommi Hämäläinen sanoo.

Bolt.Works-konserni on nimittänyt myös uuden hallituksen. Uusina jäseninä hallitukseen on kutsuttu Delete Groupin toimitusjohtaja Jussi Niemelä, Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja Excel Composites oy:n talousjohtaja Mikko Kettunen.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia