Hanhikiven ydinvoimalaitoksen venäläinen pääurakoitsija Titan-2 on tehnyt hankkeessa urakkasopimuksia 194 eri yrityksen kanssa, joista 92 prosenttia on suomalaisia.

Yli 90 prosenttia Hanhikivi 1:n aliurakoitsijoista on suomalaisia yrityksiä

Hanhikiven ydinvoimalaitoksen venäläinen pääurakoitsija Titan-2 on tehnyt hankkeessa urakkasopimuksia 194 eri yrityksen kanssa, joista 92 prosenttia on suomalaisia.

Kirjoittaja(t) Seppo Mölsä

Toukokuussa 2017 Titan-2 allekirjoitti Destian kanssa sopimuksen maaperän vahvistustöistä ydinvoimalan työmaalla. Työt alkavat kesällä 2017 ja ne saadaan päätökseen jo syksyllä. Lisäksi Skanska Infran kanssa tehtiin sopimus jäähdytysvesitunneleiden kaivuutöistä. Sopimuksessa sovittiin yhden 500-metrisen jäähdytysvesitunnelin ja kahden 200-metrisen ajotunnelin rakentamisesta. Myös nämä työt aloitetaan tänä kesänä.

SRV:n projektinjohtotoimituksesta on neuvoteltu tiiviisti keväälläkin, mutta lopullista sopimusta ei ole vielä tehty. SRV sai 1,8 prosentin omistuksen myötä hankkeen projektinjohtourakan itselleen vuonna 2015.

Hanhikivi 1 –ydinvoimalaitoksen toimittaja RAOS Project Oy ja hankkeen pääurakoitsijana toimiva Titan-2-konserni osallistuivat 22.-24. toukokuuta järjestettyyn Oulu Nuclear Forumiin. Titan-2:n hankejohtaja Timo Kallio kertoi foorumissa hankintaprosesseihin liittyvistä menettelyistä, tulevista hankinnoista ja hankkijoiden valintaan liittyvästä työjärjestyksestä.

RAOS Projectin laatupäällikkö Mia Nygård antoi kattavan kuvauksen hankkeen dokumentaatiosta ja siitä miten tärkeää selkeä dokumentaatio on kaikilla tahoilla. Tässäkin asiassa laatu ja turvallisuus nousivat esiin tärkeimpinä asioina.

Oulu Nuclear Forumin toisen päivän aikana Titan-2:n ja Hanhikivi 1:n laitostoimittaja RAOS Project Oy:n edustajat osallistuivat B2B-tapahtumiin monien eri  yritysten kanssa. RAOS Projectin mielestä tämänkaltaiset tapaamiset auttavat paikallisia yrityksiä tutustumaan niihin edellytyksiin, joita ydinenergia-alan hankkeet vaativat aliurakoitsijoiltaan.

”Yritysten houkuttelemisella myös EU:sta on tärkeä rooli Hanhikivi 1 -hankkeen toteutuksessa. Suomalaisilla yrityksillä on Suomen lainsäädäntöä vastaavaa työkokemusta, joka on etuna Hanhikivi 1:n toteutuksen aikana”, korosti RAOS Projectin edustaja Philipp Kashin.

Tapaamiset Suomen teollisuuden edustajien kanssa ovat myös mahdollisuus venäläisille yhtiöille tutustua paremmin suomalaiseen liiketoimintaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Yli 90 prosenttia Hanhikivi 1:n aliurakoitsijoista on suomalaisia yrityksiä”

  1. Onko myös työntekijätkin yli 90 prosenttisesti Suomalaisia. Se selitys ei kelpaa etteikö maastamme löytyisi ammattilaisia tarpeeksi tälle työmaalle.

    1. Ja onko myös tilaussummista 90% suomalaisille yrityksille? Otsikossa on vain yrityksien lukumäärästä.

  2. Lapin, Kainuun, Pohjanmaan alueelta löytyy vapaana 1800 henkilötä, alan ammattilaista.

  3. Yritykset voi olla suomalaisia,mutta työntekijät virolaisia.
    Vaikuttaa isosti laatuun kun työnyekijät on ammattitaidottomia ja kielelliseti rajottautuneita!

  4. Maksetaanko verotkin 90%:sti Suomeen ja vai meneekö 90% veroparatiiseihin?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi