Projektit Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Caruna investoi kahdeksan miljoonaa sähköverkkoon Vihdissä

Caruna maakaapeloi noin 140 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Vihdissä. Hanke työllistää suoraan noin 80 henkeä ja on arvoltaan noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeen kaivuutyöt alkavat heinäkuussa 2017 ja kestävät arvion mukaan elokuuhun 2018. Kaapelointeja tehdään laajalla alueella Hiidenveden itä-, pohjois- ja länsipuolella niin taajamissa kuin maaseudulla. Vanhan verkon purkutöitä tehdään kaapeloinnin valmistuttua, mutta pääosin ne ajoittuvat syksylle ja talvelle 2018–2019.

Vihdin työkohteiden urakoitsijakumppanina Carunalla on Eltel Networks.

”Viemme Vihdissä maan alle noin 140 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme 143 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkönjakelun toimitusvarmuutta”, Carunan hankepäällikkö Olli Kujanperä kertoo.

Vihdin maakaapelointiprojekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja sähköverkkoon Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Suomen sekä Satakunnan verkkoalueilla. Verkonparannushankkeen tavoitteena on, että Carunan 82000 kilometrin mittainen verkko on saneerattu vuoteen 2028 mennessä, jotta se vastaa Carunan asiakkaiden ja yhteiskunnan odotuksiin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia