Omakotitalon kunto on välittäjien mukaan tärkein talokaupan peruste

Hyväkuntoiset omakotitalot menevätkin välittäjän tiedotteen mukaan tällä hetkellä hyvin kaupaksi.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

SKV Kiinteistönvälityksen Pientalo-barometrin mukaan omakotitalon kunto on ostajalle selkeästi tärkein kriteeri talokaupoilla.

Perinteisesti kevät ja kesä ovat omakotitalokauppojen vilkkainta aikaa.  Tänä keväänä talokauppa onkin käynyt pirteästi. Vanhoja omakotitaloja myytiin Suomessa kuluvan vuoden tammi–huhtikuussa lähes 2,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Pientalo-barometrin mukaan omakotitalot ovat tällä hetkellä rivitaloasuntoja kysytympiä.

Omakotitalon kunto on ostajien tärkein kriteeri talokaupoilla, vastasi kolme neljästä välittäjästä barometrissä.

Toiseksi tärkein ominaisuus oli välittäjien mukaan palveluiden kuten koulujen, kauppojen ja harrastusmahdollisuuksien läheisyys.

Kodin lämmitysmuoto oli kolmanneksi tärkein ostokriteeri. Lämmitysmuodoista maalämpö ja kaukolämpö olivat suosituimmat.

”Muita toivottuja ominaisuuksia omakotitalolle ovat toimivat liikenneyhteydet ja autotalli. Moni ostaja toivoo myös, että omakotitalo olisi yhdessä tasossa”, SKV Kiinteistönvälityksen myyntijohtaja Kari Pitkänen kertoo.

Kooltaan ostajia kiinnostavat SKV:n välittäjien mukaan eniten 120–150 neliöiset omakotitalot. Myös alle 120 neliöiset omakoti- tai rivitaloasunnot ovat kysyttyjä.

Välittäjien mukaan ostajat eivät yleensä ole halukkaita ryhtymään mittaviin remontti- tai kunnostustoimenpiteisiin, vaan haluavat mieluusti muuttovalmiin asunnon.

”Remonttikohteille on täysin oma ostajaryhmänsä, joka hakee vanhojen asuntojen remontoinnista selkeää taloudellista hyötyä”, Pitkänen huomauttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omakotitalon kunto on välittäjien mukaan tärkein talokaupan peruste”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi