Projektit Rakentaminen Rakennuslehti 4 kommenttia

YIT rakentaa asuinkerrostalon Kuopioon

YIT aloittaa Asunto Oy Kuopion Lasitalon rakentamisen Kuopion keskustassa.

Asunto Oy Kuopion Lasitalo. Kuva: YIT

Talossa on noin 70 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Sen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa, ja se kirjataan kolmannen vuosineljänneksen aloituksiin.

Kohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2019 keväällä.

Keskustelu artikkelista: 4 kommenttia

 • Ovatko nämä jutut mitättömistä rakennuskohteista ostettuja vai ilmaisia mainoksia?

  Vastaa
  • Seppo Mölsä

   Kyse on normaaleista projektiuutisista. 20 miljoonan euron rakennusprojekti ei ole mitätön edes Kuopion kokoisessa kaupungissa. Se on isompi kuin useimpien rakennusliikkeiden liikevaihto.

   Vastaa
 • Korkeinhankkija

  Suomessa kaikki asuinrakennuskohteet ovat mitättömiä, paitsi muutamat julkiset hankkeet, joihin vain isoilla rakennusliikkeillä on mahdollista edes tarjota, jos mittarina käytetään miestyövuosia. Paljon puhuttun puukerrostalorakentamisen työllistävä vaikutus on muutamia kymmeniä suunnittelupuolella eli mestaa riittää parille pienyritykselle koko maassa. Täekeämpi on tietenkin puffata niitä vähiä, muuten ne jäävät YIT:lle, 2019 voi olla näytöllä kävijät kiven alla.

  Vastaa
 • Olen samaa mieltä Korkeinhankkijan kanssa: puukerrostalovouhottaminen on saanut käsittämättömät mittasuhteet, myös Rakennuslehdessä. Näpertelyä koko homma. Asukkaiksi saa kyllä vuokralaisia, jos vuokra on 10-20% halvempi kuin naapuri(kivi)talossa. Ainakin niin pitkään, kun on edessä evakko pahan vesivahingon takia. Ei puukerrostalon puuvälipohjia hetkessä kuivata. Puukerrostalojen investorit tai asunnon ostajat ovat vähissä. Hyvä siis YIT:lle, että YIT ei tee tuota Kuopion mittakaavassa mittavaa kerrostalokompleksia puusta.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia