Juustoportti rakentaa 1000 paneelin aurinkovoimalan Jalasjärvelle

Juustoportin Jalasjärven meijerille investoidaan noin 300 kW:n aurinkovoimala.

Mallinnuskuvassa on osa tulevista aurinkopaneeleista.

Aurinkovoimala tuottaa merkittävän lisän ympäristöystävällistä sähköä kesän korkeampaan kulutukseen.

Juustoportti tiedotti heinäkuussa, että se aloittaa 300 kW:n aurinkovoimalan rakentamisen Jalasjärvelle elokuussa. Investointi toteutetaan kaksiosaisena. Ensimmäisessä vaiheessa asennetaan 500 paneelia ja toisessa vaiheessa määrä tuplataan.

Investointi jaetaan osiin, jolloin ensimmäisessä vaiheessa saatua tietoa voidaan käyttää hyväksi toisen vaiheen asennuksissa.

Juustoportti pyrkii aurinkovoimalalla tasaamaan sähkönkulutustaan.

”Kesäisin, ulkolämpötilan noustessa, kylmäkoneet kuluttavat enemmän sähköä. Pyrimme aurinkovoimalla tasaamaan sähkökuormaa vuoden mittaan. Tämän lisäksi päästötön oma aurinkovoima sopii hyvin periaatteisiimme. Käytämme jo nyt hiilidioksidivapaata sähköä”, kertoo Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Investoinnin koko on useita satojatuhansia ja projektin ensimmäisen vaiheen urakoi suomalainen Lem-Kem Oy. Juustoportti kartoittaa myös mahdollisuuksia laajentaa aurinkovoimatuotantoa tulevaisuudessa uusien tienvarsipaikkojen myötä, joita yhtiö on ilmoittanut perustavansa noin 10 kappaletta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Juustoportti rakentaa 1000 paneelin aurinkovoimalan Jalasjärvelle”

  1. Tässä on logiikkaa: tarve kesällä kovimmillaan. 300 kw:n aurinkovoimala on vuositasolla 60 kw:n voimala (20 % hyötyteho vrt. vesi ym.).

Jätä kommentti