Tapiolan metroasema odottaa tyhjänä matkustajia.

Länsimetro on ihan kohta valmis – liikenne käynnistyy todennäköisesti syyskuun lopussa

Virallisen käyttöönottopäätöksen tekee liikennöinnistä vastaava Helsingin seudun liikenne, HSL.

Kirjoittaja(t) Satu Pajuriutta / HS

Sitä ennen tehdään vielä monta tarkistusta ja testiä, joten mahdollisuus viivästyksiin on vielä olemassa.

Näillä näkyminen liikennöinnin pitäisi alkaa syyskuun lopulla, mutta sitä ennen uudella metroreitillä tehdään vielä monen monta tarkistusta ja testiä. Mahdollisuus sille, että länsimetro myöhästyy syyskuun luvatusta aikataulusta, on siis vielä olemassa.

Tällä hetkellä länsimetrossa tehdään viimeisiä viranomaistarkastuksia.

”Tarkoitus on, että luovutus HKL:lle on elo–syyskuun paikkeilla. Sitten on tuotannon esivaihe, joka kestää noin neljä viikkoa”, kertoo johtaja Arttu Kuukankorpi Helsingin kaupungin liikennelaitokselta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lähes koko syyskuu olisi tuotannon esivaihetta.

”Matkustajaliikenne voisi alkaa syyskuun loppupuolella”, Kuukankorpi kertoo.

Helsingin ja Espoon rakennusvalvonnat tarkastavat metroa ensi viikosta lähtien. Tarkastusten on arvioitu kestävän kolmisen viikkoa.

Viranomaistarkastuksissa voi tulla vielä esiin aikaa vievää korjattavaa, joten metron avajaispäivä selviää lopullisesti, vasta kun ne on saatu loppuun.

Länsimetro vastaa radan ja asemien rakennuttamisesta, HKL taas metroliikenteen operoinnista. Virallisen käyttöönottopäätöksen tekee liikennöinnistä vastaava Helsingin seudun liikenne, HSL.

Länsimetron historia on ollut murheellinen. Vuosi sitten toukokuussa HSL mainosti näyttävällä mainoskampanjalla avajaispäivää, joka koittaisi 15. elokuuta 2016.

Länsimetron ykkösvaihe eli rata Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään piti ottaa käyttöön alunperin jo vuonna 2015. Avajaisia siirrettiin sittemmin viime vuoden elokuulle ja lopulta tähän syksyyn.

Nyt jännitetään, pitääkö tämänhetkinen aikatauluarvio ja saadaanko metroliikenne kulkemaan syyskuussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Länsimetro on ihan kohta valmis – liikenne käynnistyy todennäköisesti syyskuun lopussa”

  1. Uskotaan että marraskuussa ajellaan 2017. Budjetin tuplaamiseen ja poliitikkojen (ho-ho-ho….) ja virkamiesten (ho-ho-ho…) vastuuseen sitten varmaan (ho-ho-ho…) palataan vaikka edes oppimismielessä ?

  2. Länsimetron budjetin ylitys voititiin maksaa polkupyörä- ja porkkanaverolla – joutuisivat oikeat tahot maksumiehiksi.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi